Drága sport a lovaglás…

Aki eddig azt állította, hogy a lovaglás drága szórakozás, az bizonyára nem találkozott még a különböző luxusmárkák lovas termékeivel. Kedves Olvasónk, ha azt fontolgatnád, hogy következő összeállításunkból válogatod össze lovas felszerelésedet, biztosíthatunk arról, hogy maga a ló lesz új hobbid legolcsóbb kelléke.

Hermès “Talaris”

Hermès francia luxus-divatmárkát 1837-ban alapította Thierry Hermès nyeregkészítő. Párizsban nyitotta első boltját, ahol kiváló minőségű nyergeket és kantárokat készített és kínált eladásra. Mára a cég alaposan kinőtte magát és főleg selyemkendőiről ismert. Emellett kézi készítésű bőrtáskáikért és -cipőikért epekednek a divatrajongók világszerte. Azt viszont csak kevesen tudják, hogy továbbra is készülnek nyergek a márka párizsi központjának legfelső emeletén.

Egy átlagos Hermès nyereg ára 6.550 és 8.500 USD (átszámítva 1,9 – 2,5 millió forint) között mozog. A nyergek kiváló minőségű borjú- és bivalybőrből készültek, de az alapanyag mellett természetesen a mesteri kivitelezést is meg kell fizetni.

Annak, aki nem elégszik meg egy átlagos Hermès nyereggel természetesen még ennél is van feljebb! A Hermès Talaris nyereg váza nem acélból és fából készül, hanem a legmodernebb ultrakönnyű high-tech anyagokból: karbonból, poliamidokból és titániumból. A nyereg illeszkedik a lovas alakjához és másodpercek alatt szétszedhető, ha esetleg ki kellene cserélni az elhasznált alkotórészeket. A Talaris ára 9,000 dollár (2,6 millió forint) körül mozog.

A luxusmárka 175. születésnapja alkalmából megrendezett kiállítás fénypontja pedig egy különleges “szárnyas nyereg” volt. A Hermès lovas termékei között szerepel még többek között disznósörtéből készített szőrkefe 135 USD (40 ezer forint) és nemesacél kengyel is 330 USD (98 ezer forint) értékben.

Guy Chanel – Mocha

Folytassuk a drága nyergek kategóriáját a szintén francia nyeregkészítő és bőrdíszműves Guy Chanel termékeivel (nem összetévesztendő a Chanel luxusmárkával). Guy Chanel mielőtt elindította saját márkáját 15 évig a Hermès cégnél volt alkalmazott.

Guy Chanel – Portuguese

Kínálatában ugró-, díjlovas-, póni– és portugál nyergeket is találhattunk, mindegyik egyedi darab, ötvözi a tökéletes technikát és művészi kivitelezést. Egy-egy nyereg 25-40 munkaóra alatt készül el 4 négyzetméter bőrből.

Guy Chanel – Alligator

Ne feledkezzünk meg persze a Gucci-ról sem. A lovassport ihlette divatmárkát szintén egy nyeregkészítő, Guccio Gucci alapította 1921-ben. A márka védjegyévé vált Gucci-mintával ellátott nyergek ára 9.065 USD (2,7 millió forint).

Azt, hogy a Gucci által forgalmazott „lovaglócsizmák” bírnák-e egy lovaglás próbatételét, sajnos nem tudtuk kideríteni, de minden bizonnyal jól mutatnának a Gucci-nyeregben ülve.

Lamborghini GP1 kobak

A Lamborghini, ez a leginkább aszfaltszaggató autóiról ismert olasz luxusmárka is gondolt azokra, akik nem csak a lóerőket kedvelik, hanem a lovakat is. Tonino Lamborghini saját kislánya biztonsága érdekében kifejlesztett egy 100%-ban karbonból készült kobakot. A jelenlegi kínálatban lévő GP1 kobakot 108 ezer forintért szerezhetjük be.

Készített egy rendkívül tartós kengyelt, mely az úgynevezett aktív felfüggesztésnek köszönhetően kiváló tapadást tesz lehetővé és képes követni a láb minden apró mozdulatát, javítva ezáltal a lovas testtartását. A piros-fekete márka kínálatában találhattunk egy piros-fekete Tonino Lamborghini GP1 nyerget. Ám a jelenlegi kínálatban már csak a kobakot és egy piros-fekete lovaglókesztyűt szerezhetünk be, melynek ára 28 ezer forint.

Nos, el lehet kezdeni írni a kívánságlistát…

 

Deák Anette Stefanie, Lovasok.hu
Fotók: Hermés.com,
Gucci.com, Lamborghini.com
2012.06.25.
2017.03.08.
Frissítve: 2022.01.28.

Hozzászólások