CVI Budapest, 2012. június 22-24.

CVI Budapest Nemzetközi Lovastorna Verseny
Budapest, 2012. június 22-24.

Kirobbanó formában a magyarok

Nagy magyar sikerrel zárult a hétvégi CVI viadal a Nemzeti Lovardában. A 20 év után ismét Budapesten rendezett megmérettetés sok külföldi indulót vonzott, hiszen 16 ország több mint 100 sportolója érkezett a fővárosba.

A 11 versenyszám zökkenőmentes lebonyolítása, valamint a nagy meleg és a csütörtök éjjeli felhőszakadás nem kis feladat elé állította versenyrendezőket, de minden jó, ha a vége jó, sikeres versenyt zárhattunk.

Sikeresen debütált a Children kategória, hiszen ez volt az első nemzetközi verseny, ahol nem csak kiírásra került a versenyszám, hanem – főleg a magyaroknak köszönhetően – népes mezőny el is indult. A magyar fölényt jelzi, hogy mindkét számban hazai győzelem született Németh Ida (Leányálom, Szárnyaló LSE, 6,632 pont), és Somogyi Miklós (Zsiráf, Lovasakadémia SC, 6,401 pont) révén. A lányok mezőnyében még egy helyezést sikerült elhozni, Semerédy Alexandra (Pasaréti Honvéd LSE, Toll Gomana, 6,207 pont) a hatodik helyen zárt.

A junior kategóriában igazán nagy nevek is érkeztek hozzánk, az osztrák élvonal is megjelent (ők egyúttal Európa legjobbjai is). Az erős mezőnyben a lányok között csak Somogyi Eszter (Lovasakadémia SC, Fenomén-D, 7,220 pont) tudott helyezést elérni, ő ötödikként zárt. A fiúk mezőnyében azonban ismét magyar himnusz szólhatott, hiszen Bence Balázs (Lovasakadémia SC, Fenomén-D, 7,513 pont) nagy ellenfelét, a szlovák Tomas Malyt megelőzve tudta megszerezni a győzelmet. Klubtársa, Tóth Ákos (Fenomén-D, 6,736) is remekül szerepelt, ő a dobogó közeli negyedik helyen zárt.

A senior 2*-os női mezőnyben szintén magyar győzelem született, a nagy visszatérő Csordás Réka (Pasaréti Honvéd LSE, Toll Gomana, 7,038 pont) állhatott a dobogó legfelsőbb fokára, míg Jakab Sára (BLK, Jászol, 6,575 pont) a negyedik, Vass Petra (Lovasakadémia SC, Zsiráf, 6,031 pont) pedig az ötödik helyen végzett.

A senior „királyi” kategóriában, a 3*-ban szintén erős mezőny látogatott el hozzánk. Itt Király Ágnes (BLK, Zakariás, 7,409 pont) minimális különbséggel maradt le a dobogóról, míg klubtársa Gadolla Réka (BLK, Zakariás, 7,185 pont) a hatodik helyen fejezte be a versenyt. Mindkettejük formája nagyon bíztató a VB előtt.

A junior csapatok között három magyar klubcsapat is bemutatkozott. Az EB-n Magyarországot képviselő Szárnyaló LSE – Lovasakadémia SC közös együttese a kötelezők után még vezetett, majd a kűrben elkövetett kisebb hibák után végül a bronzérmet tudta megszerezni (Monte Cristo, 6,551 pont). A Magyar Póniklub Szövetség két csapata az ötödik (Bakardi, 5,701 pont), illetve a hatodik helyen zárt (Rádiháza Ultramarin, 4,286 pont).

Ezzel a versennyel befejeződtek a küzdelmek az EB és VB részvételért. A hátralévő egy hónap a juniorok számára a pezinoki EB-re való felkészülésről szól majd, míg a senioroknak a távoli Le Mans-i VB a fő feladat.

Az utazó versenyzők:

EB:
Junior egyéni – Bence Balázs, Jancsecz Dorottya, Németh Blanka, Somogyi Eszter, Tóth Ákos
Junior csapat – Szárnyaló LSE+Lovasakadémia SC együttese

VB: Senior egyéni: Gadolla Réka, Király Ágnes

Villányi Krisztina
Szövetségi kapitány

Kép: Canva
Frissítve: 2024.02.19.

Hozzászólások