Lovak fertőző betegségei

A lótartók felelőssége, hogy mindent megtegyenek lovaik egészségéért és a fertőzések elkerüléséért. Íme a legfontosabb teendők és tudnivalók a lovak fertőzéseivel kapcsolatban.

Cikkeink a témával kapcsolatban:

A nyugat-nílusi láz nem valami különleges, egzotikus betegség. A magyar lovakat is veszélyezteti, a megbetegedések pedig pont mostanában jelentkeznek. De jó hír, hogy védőoltással elkerülhető a fertőzés.

 Mi felkészültünk a rovarok elleni támadásra
Az Equimins rovarriasztó termékei segítenek a védekezésben. A tavasz beköszöntével a rovarok is támadásba lendülnek, felébrednek, szaporodnak és ezzel nem csak zavaróak, de veszélyesek is négylábú barátaink számára is, hiszen számos fertőző betegség terjesztői is lehetnek.


 Fertőző kevésvérűség
Az egyujjúpatások (ló, szamár, öszvér) fertőző kevésvérűsége (equine infectious anaemia, EIA) fertőző, többnyire idült, vérszegénységgel, gyengeséggel, ödéma képződéssel járó betegség, mely akár már heveny szakaszában az állat elhullásához vezethet.


 Hogyan védhetem meg lovamat a fertőző kevésvérűségtől?
A fertőző kevésvérűség bejelentési kötelezettség alá tartozó betegség, megelőző vakcinázás és a fertőzött állat gyógykezelése nem lehetséges, az EIA-val fertőzött ló állami kártalanítás mellett kiirtásra kerül.


 A Nyugat Nílusi Vírus fertőzésének megakadályozása a lovaknál
Most megtudhatod hogyan csökkentheted a moszkitók számát és akadályozhatod meg túlszaporodásukat. Csökkentsd a lovaid kitevését a moszkitóknak és beszélj az állatorvosoddal a vakcináról a West Nile Virus ellen.


 A nyugat nílusi láz továbbra is veszélyt jelent az oltatlan lovakra
A mostanában elég sok helyen észlelt enyhe tél miatt megnövekedett a szúnyogok száma és ezáltal a Nyugat nílusi láz veszélye. Az első megbetegedést Sonoma megyében, Kalifornia államban jelentették még februárban.

Fotó: canva.com
Frissítve: 2022.08.24.

Hozzászólások