Lovas a sötétben

Rendezte: Salvatore Basile
színes, magyarul beszélő, olasz filmdráma, 120 perc, 2009 
 
Szereplők:
  • Terence Hill (Rocco)
  • Marcello Mazzarella (Marcello)
  • Marco Cocci (Fabrizio)
  • Barbara Livi (Daniela)

Rocco (Terence Hill) 11 év után tér vissza lovasiskolájába, hogy eladja tulajdoni hányadát üzlettársa lányának. Az elmúlt évek alatt éjjeliőrként dolgozott egy autóbontóban és megpróbálta elfelejteni múltját, de az rémálmaiban is kísérti. 11 évvel ezelőtt Rocco versenyre készítette fel az istálló legjobb lovát és kitűnő, fiatal lovasát, ám a ló megbokrosodott, a fiatal zsoké, Fabrizio pedig meghalt.

Roccót 6 hónap felfüggesztettre ítélték. Fabrizio, akit fiaként szeretett, Rocco üzlettársának a veje, kisebb lánya férje. Egy pici lány maradt utána, aki azóta szinte felnőtt nővé cseperedett. Édesanyja – aki azóta sem felejtette azt a szörnyű napot, és még mindig meghalt férjét gyászolja – nem engedi hogy lovagoljon. Rocco most hosszabb időt kénytelen a telepen tölteni és ezáltal régi és új sérelmek kerülnek a felszínre. 

Itt megnézheted a teljes filmet magyarul:

Második rész magyarul:

Rocco érzi, ezúttal nem menekülhet el a problémák elől, szembe kell néznie mindennel. Patriciát titokban lovagolni tanítja, és megkeresi régi szerelmét is, aki egy lehetetlen kapcsolatban él. Ám a felszín alatt lappangó gyűlölet és a kapzsiság újból tönkre akarja tenni az életét… Terence Hill egy tőle megszokott szép, emberi történetben.

Hozzászólások