Játssz velünk Te is és nyerj FitoCavallo termékeket!

Nyereményjátékkal köszöntjük a tavasz első hónapját! Vegyél részt Te is 2024.03.02. és 2024.04.06. között futó nyereményjátékunkon és nyerj FitoCavallo termékeket!

Töltsd ki a Lovasok.hu Lógyógyászati kérdőívét és nyerj értékes ajándékokat! A Nyereményjáték részleteiért kattints ide

Téged is érdekelnek a természetes megoldások?

Többféle céllal választhatsz gyógynövényeket a lovadnak, például:

  • egészségmegőrzésre, betegségmegelőzésre
  • az állatorvosi kezelés kiegészítésére
  • utókezelésre
  • krónikus betegségeknél állapotjavításra, szinten tartásra
  • enyhe lefolyású betegségek önálló kezelésére (ami még nem igényel gyógyszert)

Töltsd ki Te is a Lovasok.hu Lógyógyászati kérdőívét és nyerd meg az alábbi termékek egyikét!

FitoCavallo TENDOR-D

Kezdd a tavaszt a megelőzés jegyében! Ne várd meg, hogy megsérüljön lovad, előzd meg az ínsérüléseket és szalaghúzódásokat gyógynövényekkel! Ha aktívan sportolsz vagy túrázol a lovaddal, esetleg hetente szinte minden nap ráülsz, akkor érdemes az aktívabb időszakokban is egy-egy ínerősítő kúrát tartanod.

A FitoCavallo TENDOR-D® gyógynövénykeverék az inak, szalagok anyagcseréjét és munkabírását támogató, valamint műtéteket és sérüléseket követően az inak, szalagok regenerációját fokozó állatgyógyászati gyógyhatású termék kutyáknak és lovaknak. Doppingmentes termék.


FitoCavallo PREVUL

Az istállókban és karámokban tartott lovak nagy része küzd kisebb-nagyobb mértékű gyomorpanaszokkal. Minél több a stressz az életükben, annál valószínűbb, hogy gyomorfekélyük van. Ugyanígy az éhezés is okozhat gyomorfekélyt. Sajnos sokszor nincs feltűnő jele a betegségnek, csupán az állat viselkedése és teljesítményromlása jelezheti a problémát.

Hajlam esetén (pl. versenyzés, gyakori karámharcok, kevés széna) a betegség megelőzésére alkalmas a FitoCavallo® PREVUL állatgyógyászati gyógyhatású készítmény, amely kizárólag gyógynövényekből áll, nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot. A termék fejlesztője, Marton Zsófia a gyomorfekély és bélgyulladás megelőzésére, valamint e betegségek kiegészítő kezelésére javasolja a terméket.


FitoCavallo IMMUN

Legyen az immunerősítés lovad egészségmegőrzésének része! Minden fertőzéses időszak elején, vagy ha lovad immunrendszere megterhelésnek van kitéve (pl. versenyek, szállítás, költözés, takarmányváltás idején) csinálj egy-egy rövid immunerősítő kúrát gyógynövényekkel! Így megelőzhetsz számos betegséget, ráadásul lovadat is csúcsformába hozhatod.

Erre a legalkalmasabb termék a FitoCavallo® IMMUN állatgyógyászati gyógyhatású készítmény, amely kizárólag gyógynövényekből áll, nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot. A termék fejlesztője, Marton Zsófia az immunhiányos állapotok megelőzésére, valamint különféle (bőr-, emésztőrendszeri és légzőszervi) fertőzések kiegészítő kezelésére javasolja a terméket.


FitoCavallo HESPAS

Bizonyára hallottad már, hogy manapság nem lehet májvédő kúrák nélkül megőrizni a lovak egészségét hosszú távon. A bélflórának hasonlóan fontos szerepe van lovad egészségnek fenntartásában. Ha pedig már valamilyen betegséggel küzd patásod, akkor biztosan sokat segít neki a gyógyulásban, ha egyszerre regenerálod a máját és támogatod a bélflóráját gyógynövényekkel.

A máj és a bélflóra együttes támogatására alkalmas a FitoCavallo® HESPAS állatgyógyászati gyógyhatású készítmény, amely kizárólag gyógynövényekből áll, nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot. A termék fejlesztője, Marton Zsófia májbetegségek, hasmenés, gyógyszeres kezelések és antibiotikumos kúrák kiegészítő kezelésére javasolja a terméket.


FitoCavallo CORST

Allergiás légúti betegségek esetén az állatorvosi kezelés mellett mindenképp etess gyógynövényeket is a lovaddal! A lóasztma enyhe fokozata gyakran alig észrevehető, de ha már időnként folyik a lovad orra és köhög poros környezetben, akkor már nagyobb a probléma. Súlyos esetben akár nehezített légzés is kialakulhat.

Ezeket a kedvezőtlen állapotokat megelőzheted, ha a tavaszi orrfolyás és köhögés esetén máris elkezded az allergiahajlamot csökkentő, légzést könnyítő gyógynövényes kúrát a FitoCavallo® CORST állatgyógyászati gyógyhatású készítménnyel.


Marton Zsófia: Gyógynövények lovaknak, kutyáknak és macskáknak

Most mindent megtudhatsz arról, hogyan alkalmazd hatékonyan és biztonságosan a gyógynövényeket és az illóolajokat a lovadnál. Ehhez nyújt átfogó segítséget Marton Zsófia, a Lóherba könyv szerzőjének legújabb műve, a Gyógynövények lovaknak, kutyáknak és macskáknak című kiadvány.

A 450 oldalas, gazdagon illusztrált könyv a gyógynövények és az illóolajok „sötét oldalát” is részletesen bemutatja, hogy letisztulhasson a ma még zavarosnak tűnő kép az állatok gyógynövényes és illóolajos kezelésével kapcsolatban.

Szöveg és kép: Marton Zsófia, FitoCavallo
2024.02.26.

Hozzászólások