Így készül a Fekete Szépség

Frederik The Great talán a világ egyik leghíresebb, és megkockáztathatjuk, hogy talán legszebb lova. A lobogó sörényű fríz mén fotóit és videóit még azok is megcsodálják, akik nincsenek oda a lovakért. De vajon mi a lobogó tincsek titka és a szépség ára?

Még 17 képünk van a szépséges Frederikről. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Frederik 15 éves, Hollandiában tenyésztették, 2007 óta pedig Arkansasban él jelenlegi gazdáinál. Díjlovaglásban eredményes, és az semmiképp sem meglepő, hogy népszerű fedezőmén – bár igencsak borsos árat, 4000 dollárt, azaz több, mint 1,1 millió forintot kell fizetnie annak, aki Frederik-csikót szeretne. 

A patás Adonisz videóit milliók nézik, a Facebookon 13.000 rajongója van és szinte nincs ember, aki ne látta volna képeslapokon, posztereken, bögréken, vagy máshol a lobogó sörényű fekete szépséget. Sőt, már filmszerepet is ajánlottak neki. 

Még 17 képünk van a szépséges Frederikről. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

A lenyűgöző fríz mént gazdája, Stacy Nazario elmondása szerint többen meg akarták venni, milliókat kínáltak már érte, de Frederik nem eladó, ugyanis családtagként szeretik. A négy patán járó macsónak külön kéthektáras karámja és saját biztonsági rendszere van gazdái birtokán. De mindennapjai nem csak ebben térnek el az átlagos lovakétól.

Frederik ugyanis több szépségápolásban részesül, mint a legnépszerűbb topmodellek, mindezért ráadásul ki sem kell tennie a lábát otthonából. Az impozáns mén mindig tökéletes megjelenéséért három profi lóápoló felel, akik háromnaponta kezelésbe veszik Frederiket. 

A kétórás procedúra egy alapos fésüléssel kezdődik, majd sörény- és farokmosással folytatódik. Két lóápoló a sörényén, egy pedig a ló farkán dolgozik, kifejezetten lovak számára készült ápoló termékeket alkalmazva. A két samponos mosást két öblítés követi, majd jöhet a kondicionáló és egy újabb öblítés. Ha a hosszúszőrök tiszták, akkor következik a teljes fürdetés. Végül előkerülnek a hajszárítók és a fésűk, majd Frederik megszárított loknijait befonják – ez az igazán szép, dús hatás titka. 

És bár más lovak tíz percig sem bírnak nyugodtan állni, Frederik mozdulatlanul tűri a procedúrát, és láthatóan élvezi a kényeztetést – na meg a jó magaviseletért járó jutalomrépák ropogtatását. 

Még 17 képünk van a szépséges Frederikről. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Forrás: DailyMail
Fotók: DailyMail, Facebook

 

Hozzászólások