Előzd meg a csizma okozta szőrkopást lovad oldalán

A tél eleje a szőrváltás, a lónyírás időszaka. Sok ló bőre érzékeny ilyenkor, számukra készíti a Lovehorses ezt az oldalvédőt, mely fekete és barna színben is kapható a Clean Horse-nál.

A Te lovadnak is szüksége van extra védelemre?

A csizma okozta szőrkopásra a megoldás neve angolul body guard, németül Schutzgurt, magyarul eddig neve sem volt, de talán az oldalvédő a legtalálóbb kifejezés rá.  A terméket olyan híres lovasok használják, mint Christian Ahlman, Constant van Paesschen, vagy Edwina Tops Alexander.

Emanuel Gaudiano díjugrató versenyző verseny közben, lován oldalvédővel:

Vannak, akik még sosem látták, vannak, akik már láttak ilyet, de nem tudták mire való…

… és vannak, akik tudják mire való, de eddig nem tudták hol lehet megvenni. Számukra jó hír, hogy már kapható a Clean Horse Bazárban az oldalvédő!  Sőt, ha a fekete oldalvédő nem illik tökéletesen a felszerelésedhez és nagyon elütne barna nyergedtől és hevederedtől – akkor van egy jó hírünk! Az olasz Lovehorses cég idén előállt a megoldással: már barna színben is készül az eredeti, tartós és megbízható oldalvédő.

Lovehorses oldalvédő a Lovas Piactér kínálatában:

De pontosan mi is az oldalvédő?

Ez egy széles heveder, ami védi a ló oldalát. Elsőre mindenki arra gondol, hogy csak a sarkantyúval durván bánó lovasoknak lehet rá szüksége, de ez természetesen nem igaz. Rengeteg érzékeny bőrű ló van, akiknek főleg ilyenkor, a szőrváltás és lónyírás időszakában kikopik a szőre ott, ahol a lovas lába hozzáér.

Nyírott lovaknál és nyíratlanoknál egyaránt előfordulhat ez a fajta szőrkopás, ami aztán a legfinomabb és odafigyelő lovaglás mellett is kisebesedhet. A szőrkopás örök nyomot hagyhat a lovak bőrén, ami idővel könnyen zavarhatja is a lovat, és sok egyéb probléma forrása is lehet.

Kinek ajánlott az oldalvédő használata?

Érzékeny bőrű lovaknak, csizma vagy sarkantyú okozta szőrkopás megelőzésre ajánljuk az oldalvédőt. Oldalvédőre ugyanúgy szüksége lehet aktívan versenyző ugró- vagy díjlovaknak, mint a hobbilovaknak.

Rendszeres használatával megelőzhető  a vádli, sarkantyú okozta sérülések, hiszen védőréteget képez a ló oldalán. Ezen kívül hasznos lehet még a már kialakult kopások, dörzsölések védelmére, mert használata mellett nem nő azok felülete. De az esetleges már kialakult sérülések gyógyulása előtt is rendszeresen lovagolható vele a ló, így nem kell a teljes gyógyulásig mellőzni a lovaglást.

A gyártó szakértői csapattal tesztelte és hosszú időn át és garantálja, hogy semmilyen kopás, sérülés, szakadás nem történt az oldalvédőn a tesztek alatt, rendeltetésszerű használat esetén. Viszont az oldalvédőt használó lovasoknak javasolja, hogy a hegyes, éles sarkantyúkat cseréljék le lekerekített végűekre, nehogy kívülről kárt tegyenek az anyagban. Mivel nagyon vékony anyagról van szó, a ló oldalának érzékenységét csak minimálisan befolyásolja. Nézd meg az oldalvédőről készült képeket az oldal alján, a galériában!

Referenciák: híres lovasok, akik oldalvédőt használnak

Christian Ahlmann és Colorit

Constant van Paesschen és Dimanthina

Edwina Tops Alexander

Emanuel Andrade (Venezuela)

Faleh Suwead Al Ajami (Qatar)

Gudrun Patteet (Belgium)

Az oldalvédő már fekete és barna színben is kapható a Clean Horse Bazárban: cleanhorse.hu/termek/oldalvedo

2016.12.13. Clean Horse

Hozzászólások