Zalanka, komplex turisztikai termékcsomag

Zalanka, komplex turisztikai termékcsomag

Lenti (gyf) – Az idegenforgalom fejlesztését, illetve a térség turisztikai kínálatának bővítését célozza az a Zalanka elnevezésű program, melyet a Cseszt-Regélő Kht. indított útjára.

A kép illusztráció

A Zalanka tevékenységi körének bemutatása során Kovács Károly projektmenedzser kiemelte, hogy ausztriai mintára szeretnének a rendkívül kedvező természetföldrajzi adottságokra alapozva új, komplex turisztikai termékcsomagot kialakítani. Mindez önmagában még nem lenne újdonság, hiszen hasonló pályázatokra már eddig is volt példa, ám a tapasztalatok szerint ezeket a fejlesztéseket általában az önkormányzatok hozták létre, s miután a bonyolításba a későbbi működtetésben érdekelt vállalkozásokat kevésbé vonták be, így azok a támogatások megszűnése után általában el is haltak.

Kovács Károly szerint elsősorban ezen a szemléleten kell változtatni, így az osztrák-magyar Interreg III/A pályázat által támogatott program során a Letenye-Lenti- Zalalövő vonal mentén létrehozandó 60 kilométer hosszúságú témaút létrehozásánál az érintett szolgáltatókkal is számolnak.

– A Zalanka program, amely az említett témaút mellett számos mellékútvonalat is magába foglal, egyaránt alapoz a gyalogos, a kerékpáros és lovas turizmusra, de kiegészül horgász-, vadász-, illetve más aktív turisztikai elemekkel is – magyarázta a projektmenedzser. – A program folytatásaként arra is lehetőség nyílik, hogy továbbfejlesszük a térségi szinten összehangolt tájegységi, öko- és aktív turisztikai csomagokat, valamint a térséget bekapcsoljuk az Európai Régiók Gyűlése által védjeggyel elismert Village területek közé. Kerékpáros és lovas turizmus kiegészülve horgász-, vadász-, turisztikai elemekkel

Szerző: Gyuricza Ferenc

Forrás: Zalai Hírlap 2007-10-19

Frissítve: 2024.03.21.
Fotó: Canva

Hozzászólások