Lovak fogadtak örökbe egy árva pingvint

Megható pillanatokat örökített meg egy természetvédő lovas a Falkland-szigeteken. Sarah Crofts lovai etetése közben arra lett figyelmes, hogy egy elárvult pingvinnel bővült a ménes. Még szerencse, hogy volt nála fényképező, különben nem sokan hinnék el ezt az édes kis történetet:

Egy pingvin és egy csapat ló barátságot köt a Falkland-szigetek fagyos földjén – nem egy szokványos látvány. Ám a történet igaz, a kis ménes tagjai valóban befogadtak egy magányos császár pingvint, akit valószínűleg elüldözött a családja.

A szívmelengető pillanatokat, melyek akár egy új Disney film jelenetei is lehetnének, Sarah Crofts a falklandi természetvédő csoport tagja örökítette meg, amikor lovait etetve észrevette az új csapattagot: “Nem hittem a szememnek, egyszer csak ott volt, úgy gondolom a lovaim ugyanúgy ledöbbenhettek tőle, mint ahogyan én. Azután pedig nem is sejtettem, mennyire csodálatosan reagálnak majd a pingvin közeledésére.

Normális esetben ezen a környéken lovak és pingvinek nem futhatnak össze, így a kis szárnyas valóban az újdonság erejével hatott a lovakra. Először a ménes lassan megközelítette a pingvint, majd igyekeztek szemmagasságba kerülni a furcsa kis állattal.

Hozzátette: a lovak kiváncsisága hamar átcsapott játékosságba: jó mókának bizonyult egyesével megközelíteni és megszimatolni a pingvint, megérinteni a csőrét, majd jó gyorsan eliszkolni onnan. Az ijedtséget az állat furcsa mozgása váltotta ki, hiszen egy szárnyát kitáró, dülöngélve totyogó csőrös közeledése nem hétköznapi jelenet.

Azonban nem kellett sok időnek eltelnie ahhoz, hogy a lovak megszokják új barátjukat, és egy idő után már úgy tűnt, mintha a lovak nem szeretnék, hogy a kis totyogó eltávolodjon tőlük, sőt körbeállták, úgy vigyáztak rá. Mindig úgy helyezkedtek, hogy a madár látótávolságon belül maradjon.

Falkland közkedvelt hely a pingvinek számára, itt él a világ legnagyobb egyedszámú pingvin populációja. Ez az árva kis pingvin mégsem találta párját a szigeten, így hát a lovak mellé szegődött.

A fotók meghitt perceket is megörökítettek, amikor is a lovak nyakukat nyújtogatva orrukkal óvatosan megérintették a pigvint, így hozva létre a szívmelengető kapcsolatot.

2015.07.15. Horváth Annamari, Lovasok.hu
Forrás: Dailymail.co.uk
Frissítve: 2023.03.20.
Fotó: Canva

 

Hozzászólások