Történelmet írtak a magyar díjlovasok

A korosztályos Díjlovagló Európa-bajnokságon a magyar lovassport és a hazai díjlovaglás történetében először fordult elő, hogy két korosztályban a 18-as döntőbe jutott magyar díjlovas.

A szövetségi kapitány, Losonczy Anikó által vezetett magyar fiatalok Gyermek-, Junior- és Fiatal lovas korosztályban indultak Európa 26 országának 170 lovasa között a franciaországi Vidauban városában.

A Gyermek kategóriában Yom Tov Jázmin (edzője: Pachl Péter)  Duna Luna nevű kancájával a 12. helyen jutott a döntőbe és ott a 9. helyre tudott feljönni. A Gyermek csapat épp csak hogy lecsúszott a dobogóról, így a negyedik helyen végeztek. A csapat további tagjai: Farkas Boglárka (edzője: Szokola Csaba, lova: Chicago), és Nagy Anna Zina (edzője: Pachl Péter, lova Dorino).

Junior korosztályban Szőke Tóth Berill (edzője: Fülöp Noémi) Evitával szintén a 18-as döntőbe jutott és itt a zenés kürben a 16. helyen végzett. A junior csapat pedig a 15 indulót felsorakoztató mezőnyben a 12. helyen végzett. A csapat tagjai: Gálfi Antónia (edzője: Szokola Csaba, lova: Wardanda), Kökényesy Zsófi Anna (edzője: Fonyódi Ildikó, lova: Leopold), és Pachl Gergely (edzője: Pachl Péter, lova: Whispering Beauty).

A Fiatal lovas korosztályban egyéni indulóként Gémes Barnabás (edzője: Szokola Csaba) – Ballentinoval indult, aki a közel 70 indulóból mindkétszer a mezőny első felében végzett.

A felkészítés és a magyar csapat sikere miatt külön köszönet illeti a frankfurti Wintermühle istállót és Ács Róbertet munkájukért!

Gratulálunk mindenkinek!

2015.07.15. Forrás: Magyar Lovas Szövetség
Frissítve: 2023.03.27.
Fotó: Canva

Hozzászólások