A lovasok életének 15 legnagyobb ellentmondása

Az nem újdonság, hogy az élet tele van ellentmondásokkal. De azt tudtad, hogy a lovasok élete is?

A mindennapokban persze a lovak körüli teendők annyira lefoglalnak és annyira magától értetődőek, hogy fel sem tűnnek az élet apró furcsaságai. De mi most leleplezzük őket!

1. Szereted, ha lovad farka és sörénye szépen ápolt, de sajnálod levágni a felesleget és bocsánatot kérsz, ha a gubancok kifésülése közben véletlenül meghúzod.

2. Különösebb szívfájdalom nélkül kifizeted a drága tápokat, táplálékkiegészítőket, de te egész héten elvagy instant levesen és virslin.

3. Az istálló mindig csillog-villog, lovad holmijai katonás rendben vannak, de a mosogatásra, beágyazásra és úgy általában a lakás rendben tartására valahogy sosem jut elég időd.

4. Kapásból fel tudsz sorolni tíz dolgot, amivel szeretnéd lovadat meglepni karácsonyra, de ha azt kérdezik, hogy Te mit szeretnél kapni, fogalmad sincs. Sőt, családtagjaid és barátaid megajándékozása is rendre fejtörést okoz.

5. Egy kis létrán is tériszonyod van, de a lovad 170 cm marmagasságú és 120 cm-es pályán közlekedsz vele.

6. Szinte soha nem mész nyaralni, de egyetlen hétvégét sem töltesz otthon, hiszen vagy a lovardában, vagy valamilyen lovas rendezvényen vagy.

7. Így viszont elmondhatod magadról, hogy már bejártad a fél országot. Bár tény, hogy csak lovardákat láttál.

8. Fogalmad sincs, mit tegyél, ha valaki rosszul lesz a közeledben, de szinte az összes, lovakat érintő vészhelyzetre fel vagy készülve.

9. Simán lezuhanyzol, átöltözöl és rendbe hozod a hajadat 10 perc alatt, de ha lovad ápolásáról van szó, az legalább egy óra. Ha fürdetni is kell, akkor inkább kettő.

10. A mobilodon legalább ötven, egy hónaposnál nem régebbi fotó van a lovadról, de családi képet nem tudnál mutatni.

11. Ha lovadnak egy kicsit folyik az orra, vagy egy ici-picit sántít, azonnal pihenőt adsz neki és kihívod az állatorvost. Te viszont a legmakacsabb influenzéval és tüdőgyulladással sem állsz le, de még orvoshoz sem vagy hajlandó elmenni.

12. A lovadnak épp most vettél új lótakarót, de a kabátodról jobb, ha nem beszélünk.

13. Lovadnak színéhez illő samponja és külön kifésülő balzsamja is van. A saját kozmetikai cuccaidat viszont valamelyik diszkont láncnál szerezed be.

14. A napod teljesen el van rontva, ha lovad a megszokottnál tíz perccel később kap enni, de az sosem jelent problémát, ha az edzés vagy az istállómunkák miatt neked kell kihagynod egy étkezést.

15. Még mindig azt a thermocsizmát használod, amit öt éve használtan vettél. A lovad viszont hathetente kap új cipőket.

2015.11.25. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Frissítve: 2022.07.24.
Fotó: Canva

Hozzászólások