keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Napi cuki: már bandázik a veszprémi zebracsikó
Befogadták társai a Veszprémi Állatkert pár hetes zebracsikóját, de az állatok összeszoktatása még két hétig is eltarthat. A kis zebracsődör mindennapjai vidáman telnek, az evést játék, majd pihenés követi, ahogyan az a képgalériánkban is látszik.

11 képünk van a Veszprémi Állatkert zebracsikójáról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Török László, a Veszprémi Állatkert igazgatója szerint a zebracsikót gyorsan befogadták a társai. Néhány nappal ezelőtt, az első beszoktatáson csak az anyjával szaladgált a csikó az állatkert 15 ezer négyzetméteres kifutóján, csütörtökön pedig már négy másik állattal ismerkedett a 90 kilós kiszebra.

Hozzátette: a jövő hét közepén már a zebrák későbbi "lakótársaival", az orrszarvúkkal is megismerkedik a kis jövevény.

A zebracsikó apja Győrből érkezett és pár hónapos udvarlás után hódította meg a Veszprémi Állatkert Vanda nevű zebrájának szívét. Nászuk gyümölcse a kis zebracsődör, aki féléves koráig kizárólag anyatejjel táplálkozik, majd pedig szénát, répát, abrakot fogyaszt. A kis állat napirendje egy kisgyermekéhez hasonló: a táplálkozást játék és pihenés váltja.

Még 10 képünk van a Veszprémi Állatkert zebracsikójáról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Hamarosan tovább bővülhet a veszprémi zebrapopuláció, hiszen az állatkert a jövőben is tervezi a győri zebracsődör fogadását.

2015.04.17. Forrás: MTI
Fotók: Facebook.com/Veszprémi-Állatkert
Veszprémi zebracsikó

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés