keresés a lovardák között

A jakut ló fagyálLÓ!
Van egy lófajta a Földön, melynek egyedei az Északi-sarknál is hidegebb vidéken élnek és vígan vágtáznak a csontig hatoló -50 fokos zimankóban is. Ezek a jakut lovak.

Még 13 képünk van a jakut lovakról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

A jakut ló a világ leginkább hidegtűrő lófajtája, egyedei leginkább a shetland pónikra hasonlítanak. Átlagos marmagasságuk 150 cm körül mozog, télen akár 10 cm vastag bundát is növesztenek. Egész évben szabadon élnek

Élőhelyük, Jakutföld akkora kiterjedésű, mint India és télen hidegebb, mint az Északi-sark. Ha azt gondolod, hogy ez lehetetlen, vess csak egyetlen pillantást az időjárás-előrejelzésre:

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Telente a hőmérséklet rendszeresen -40 fok alá süllyed, de a -60 fok sem ritka, a december különösen hideg. Nyáron viszont akár 30 fokos kánikula is lehet. Ezek a mokány kis lovak azonban fittyet hánynak az időjárás szélsőségeire. A helyiek húsukért, tejükért és szőrükért tartják őket. 

Még 13 képünk van a jakut lovakról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

A helyi kormány a jakut lovak létszámát 2020-ra szeretné 200.000 fölé növelni, így munkahelyeket teremtve a környékre csábítva a fiatalokat.

A fotókat Maria Vasilyeva készítette, aki Abagában, Jakutszktól 140 mérföldnyire él és dolgozik, így meg sem kottyant neki, hogy a fotózás idején -50 fok alá süllyedt a hőmérséklet. 

2014.12.18. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: Siberian Times
A jakut ló fagyálLÓ!

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés