keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Fantasztikus hétvége a magyar díjugratásban
Ausztriában, Németországban és hazánkban egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtottak díjugratóink november második hétvégéjén.


Ifjabb Lázár Zoltán és Lacrima Di Felicita győzelmet arattak Ebreichsdorfban.
Fotó: Michael Graf

Ismét nagy sikert tudhat magáénak a még csak 16 éves ifj. Lázár Zoltán, aki nagyszerű pej kancájával, Lacrima Di Felicitaval megnyerte az ebreichsdorfi Magna Racino-i CSI ** 145 cm-es Nagydíját.

Az ifjúságiak döntőjében a 14 éves Jármy Vince, Krucsó Ferenc tanítványa Prímával, minimális különbséggel lemaradva a győztestől a második helyen végzett, míg a gyermek korosztály döntőjét Tóth Boglárka nyerte Cosimellával.

Horváth Balázs a fekete fedezőménjével, PM Balougraffal a fiatal lovak döntőjében lett harmadik, míg a felvezető napokon a nagykörben Czékus Zoltán Elianával és a középkörben Zajzon András és Conrad ért el dobogós helyezéseket.

Ezzel egy időben az Észak-Németországi Damme-ban Krucsó Balázs jeleskedett, hiszen a nemzetközi díjugrató verseny Nagykörét megnyerte Condor 561 nevű lovával, illetve Kiskörét Barney 98 nyergében. Ugyanitt a díjugrató válogatottunk tagja, Orbán Emil Wonderboy és Carlsberg 10 nevű lovaival szerzett értékes helyezéseket.


Krucsó Balázs és Condor 561 a damme-i nagykör győztes párosa.
Fotó: ll-foto.de

Itthon pedig a székesfehérvári Kunos Lovardában folytatódott az országos fedett pályás szezon, három teljes napon át zajlottak a minősítő versenyszámok. A legmagasabb vasárnapi A/2**-ot a 20 éves Mráz Tamás nyerte a kisbéri Rakéta Reménnyel, megelőzve a gidrán fajtájú Mythocot lovagló Szotyori Nagy Kristófot és ifjúsági válogatottunkat, Bagyánszky Gabriellát, aki Cesannet lovagolta.

Pénteken a két héttel ezelőtti kaposvári minősítő győztese, az Airvent lovasclub lovasa Marton András PM Fortunával és szombaton a 8 éves Timpex Csárdaszépe Szotyori Nagy Kristóffal nyerték az A/2 versenyszámokat.

Csütörtökön már folytatódik is a hazai versenysorozat a gombai Fetti Lovardában, ahol négy napon át újra a díjugratásé lesz a főszerep.

2014.11.10. Forrás: dijugratoszakag.huCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés