keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Holsteini ló
Holsteini ló

Németország, Holstein a hazája, innen is kapta nevét. A XVII-XIX. századból ered. Kitünően teljesít terepen, díjlovaglásban és díjugratásban egyaránt.

A kezdetekkor a Holsteini fajta egy nehezebb testű ló volt. Ebben a Holsteini-ben igencsak spanyol vér volt megtalálható. A XIX. században aztán változás állt be. A nehezebb testű lovak iránti érdekeltség hanyatlott, átállt a könnyebb testű, kitartó lovakra.

Így a fajta kialakulásában javarészt Angol telivér és Yokshire Coach horse is szerepet kapott. Tenyésztőszervezete egyébként 1960-ban alakult meg.

Intelligens, megbízható, könnyen kezelhető lófajta. Feje nemes, nagy, egyenes profilú, a nyak hosszú és enyhén ívelt, a mar magas, mellkasa mély, háta hosszú, a far izmolt és nagy. Az alsócomb izmos és erős, a farok nem túl magasan tűzött, patái nagyok.

Marmagassága 170 cm körül van, minden színben megtalálható, kivéve a tarkát, de a legelterjedtebb színek a pej, jegyek előfordulhatnak. Hátaslónak hasznosítják.

Készítette: Jenna2

 

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 


Holsteini ló

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés