keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Gypsy Vanner - Tinker póni - Irish Tinker
Gypsy Vanner - Tinker póni - Irish Tinker

ÖSSZEFOGLALÁS
A szerelmi kapcsolat a cigányok és a lovaik között, egy legenda. Ezt a nagyon speciális lovat fél századdal ezelőtt alakították ki. Egy csodálatos ló. A Cigányok egy ló által húzott színes lakókocsit tekintenek otthonuknak. A tökéletes kocsiló erős, intelligens, tanulékony/engedelmes, izmos, színes és rendkívül kitartó.

Értelmesség és kedvesség, ez a Gypsy Vanner ló. Egy egészséges lovak könnyű eltartani, mellesleg az idegenforgalomban is hasznát veszik. A természetben alakult ki, rendkívül egészséges és könnyű fenntartani.

FIZIKAI (TESTI) LEÍRÁS
Színes és tömör, ez a fajta közepes méretű, 14-15.2 marok magas. A rövid nyaka és háta erőt ad a húzáshoz, a cigányok ezért is szeretik, mert képes a "házukat" elhúzni. A dús sörény, farok és szőrcsimbók csodálatos látványt ad ennek az állatnak, igazi "örökség". Tarkánfoltos (fekete és fehér - Piebald) és fehértarka (barna és fehér - Skewbald) a leggyakoribb szín. Ugyanakkor az összes szín elfogadott.

EREDET
A Fríz, a Shire, a Clydesdale és a Dales póni keveredésével keletkezett. Ezek a fajták csodálatos egyéniséget adtak ennek a hidegvérű lónak.

ÉRDEKESSÉGEK
A Gypsy Vanner ló a cigány közösség státusszimbóluma. Ezek a csodálatos lovak nagyon értékesek és nagyon korlátolt számban kaphatóak.

A cigányok az állatoknál nem engedik meg a veszélyeztetettséget. Amelyik ló beteg lett, azonnal kitették, száműzték.

HATÁSOK
1. Fríz 2. Shire 3. Clydesdale 4. Dales póni

Fordította: Jenna2

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 


Gypsy Vanner - Tinker póni - Irish Tinker

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés