keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Frederiksborgi
Frederiksborgi

Ez a szép megjelenésű hátasló Dániából származik, a XVI. századból. Ezt az elegáns kitűnő hátaslovat régen katonalovaknak használták. A fajta tulajdonképpen már 1562-től létezik.

A fajta kialakulására a Spanyol ló volt nagy hatással. Tulajdonképpen a Spanyol lótol örökölte az eleganciát is. Ugyanakkor a Spanyol lovat nápolyi lovakkal keresztezték, majd Angol félvérekkel. Állománya csökkeni kezdett, eredeti típusa majdnem ki is halt. Végül az igás lovak iránti igény csökkent, átment hátaslóba.

Így a Frederiksborgi lassan elveszítette erősebb jellegét, egyre inkább keresztezték Angol telivér lovakkal, így alakult ki a mai Frederiksborgi. Úgy tartják, hogy a Frederiksborgi létrejöttében Norfolk ügetőt is használtak. A Frederiksborgit más fajták javítására is használták. A fajtát kocsilónak is sokan használják.

Feje elegáns, kicsi, a nyak rövid, magasan illesztett. A mar nem kifejezett, lapockája meredek. Háta hosszú, a far nagy, végtagjai erősek, patái szintén erősek és kicsik.

Marmagassága 160 cm körüli, jellemző színe a sárga.

Készítette: Jenna2

 

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 


Frederiksborgi

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés