keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

A Ló évének szentelte idei első bélyegét a Posta
A kínai horoszkóp szerint 2014 a Ló éve. Ebbe az újévbe, a kínai asztrológia szerint január 31-ével lépünk be. A Magyar Posta pedig már kiadta első idei bélyegét, éppen ebben a témában. 

A kínai horoszkóp szerint a ló jegyében születettek kommunikatívak, népszerűek és vidámak, ugyanakkor temperamentumosak, impulzívak is egyben. Keményen dolgoznak, de nem szeretik a kereteket és a kényszert.

A ló mindenesetre egy tüzes, energiával teli jegy, úgyhogy nem véletlen, hogy ez a szép és nemes állat a világ több nemzete számára is egyformán jelkép.

 

A Magyar Posta már kiadta első idei bélyegét a Ló éve alkalmából - és nincs egyedül ezzel a kezdeményezéssel, ugyanis világszerte sok országban bocsátanak útjára bélyegsorozatokat a Ló évének kezdetén. Ezek különböző módon jelenítik meg az állatot, az egészen stilizált formáktól kezdve az animáción át, a művészi megközelítésig, mint azt a lenti galériában is látható hongkongi, szingapúri, Fülöp-szigeteki, japán és gibraltári bélyegek jól mutatják. A magyar bélyeg egy kínai festőművész Xu Beihong alkotásainak felhasználásával készült.

A ló, mint motívum nem most jelenik meg először bélyegeken, hiszen készült már sorozat a lóversenysport tiszteletére is.

Azt pedig csak remélhetjük, hogy a kínai asztrológia évezredes tapasztalatai igazat mondanak és ez az év valóban az öröm, a jóság és a világra nyitás éve lesz.

2014.01.14. Forrás: Posta.blog.hu
A Ló évének szentelte idei első bélyegét a Posta

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés