keresés a lovardák között


Theo Timmerman nyerte a díjhajtást

A lovak kezelhetőségét, irányíthatóságát és eleganciáját bemutató díjhajtásban kiemelkedő teljesítményt nyújtott a címvédő holland csapat három tagja. Közülük Theo Timmerman bizonyult a legjobbnak 39,11 hibaponttal az egyéniben címvédő Ijsbrand Chardon, illetve Koos de Ronde előtt.


Theo Timmerman és fogata a pályán

A magyarok közül az immár hétszeres világbajnok Lázár Zoltán kapta a legkevesebb hibapontot (45,72), hátránya valamivel több mint 6,5 pont az éllovassal szemben, de ez kevesebb, mint ami jellemző volt az elmúlt években az első szám után.

"Kiválóan sikerült a díjhajtás. Kicsit kaphattam volna talán jobb pontszámot... Ennek ellenére elégedett vagyok, mivel a hátrányom kezelhető mértékű, kiváltképpen egy olyan nehéz maratonpályán, mint ami szombaton vár ránk" - értékelte a pénteki napot Lázár Zoltán.

A 40 éves hajtó hozzátette, a maratonpálya akadályai, melyeket Fintha Gábor korábbi szövetségi kapitány tervezett, még kettesfogattal is elképesztően nehezek lennének, nemhogy négyessel. Elmondása szerint egyedül a vizes akadály tágasabb, a többi mind szűk, így egy jó maratonhajtással ledolgozható a 2-4-6 pontos hátránya a hollandokkal szemben.

A másik két magyar csapattag közül Dobrovitz József 49,79 ponttal hetedik, míg fia, ifjabb Dobrovitz József 57,58 ponttal a 13 helyen zárták a napot.

Csapatban viszont tetemesnek tűnik a hollandok több mint 15 pontos előnye a második magyarokkal szemben. A csapatviadal eredményébe a három versenyző közül a két jobbik teljesítménye számít bele mindegyik számban.

Szombaton a maratonhajtás, aztán vasárnap az akadályhajtás vár a kontinensviadal 34 fős mezőnyére.

Állás a díjhajtás után:

1. Theo Timmerman 38.93
2. Ijsbrand Chardon 41.12
3. Koos de Ronde 43.36
4. Lázár Zoltán 45.72
7. Dobrovitz József 49.79
13. ifj. Dobrovitz József 57.58
 

2013.09.28. Forrás: Izsak2013.hu


KapcsoLÓdó cikkek:

 


Theo Timmerman nyerte a díjhajtást

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés