keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


A voltizs EB legjobb képei

17 nemzet 215 sportolója, 60 futószárazója és 105 lova gyűlt össze az ausztriai Ebreichshofban megrendezett Lovastorna Európa-bajnokságon augusztus 1. és 4. között. 

A legtöbb érmet az osztrák versenyzők szerezték, összesen négy aranyat, két ezüstöt és két bronzot vihettek haza. Őket a német, és az angol lovastornászok követték az éremtáblázatban.


Németh Blanka

A seniorok Pas-de-Deux versenyét idén is az osztrák Lukas Wacha - Jasmin Lindner páros nyerte Elliot hátán (futószárazó: Klaus Haidacher). Az angol Joanne és Hannah Eccles ezúttal a második, a német Pia Engelberty - Torben Jacob páros pedig a harmadik helyen zárta a versenyt. A Budapesti Lovasklub senior párosa, Gadolla Réka és Király Ágnes 7,425 ponttal a negyedik helyen végeztek.

A seniorok egyéni versenyében új Európa-bajnokokat ünnepeltek. A férfiaknál Jacques Ferrari (futószárazó: Francois Athimon, ló: Poivre Vert) vihette haza az aranyat. A németek 25 éves versenyzője, Erik Oese a második, az osztrák Stefan Csandl pedig a harmadik helyen végzett. A világbajnok Nicolas Andreani kűrje közben leesett, így összesítésben az ötödik helyen zárta a versenyt.

A hölgyeknél Rikke Laumann (futószárazó: Lasse Kristensen, ló: Gost Alfarvad) végzett az első helyen 8,307 ponttal. Érdekesség, hogy Laumann volt a mezőny legidősebb hölgy versenyzője a maga 30 évével. Ismét egy kiváló példa arra, hogy a lovastorna nem csak a gyerekek sportja. 

A tavalyi világbajnok, Anna Cavallaro ezúttal második lett Harley nevű lovával (futószárazó: Nelson Vidoni), Joanne Eccles pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 

Az osztrák Daniela Fritz (ló: Royal Salut, futószárazó: Manuala Barosch) vihette haza a junioroknak járó aranyat. A német Miriam Esch a második, míg Anais Kristofics-Binder, a tavalyi bajnok ezúttal a harmadik helyen végzett.

Ramin Simon Rahimi (ló: Royal Salut, Manuela Barosch) sikeresen megvédte junior bajnoki címét. A német Julian Wilfling ezüst, a brit Andrew McLachlan a bronzot vihette haza.

Összegyűjtöttük a Voltizs Európa-bajnokság legjobb fotóit. Az első hat képen a magyar versenyzők láthatók: Dragán Petra, a junior csapat, Tóth Ákos, Gadolla Réka és Király Ágnes, Pakot Anna, Bence Balázs.

2013.08.08. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: FEI, Fotók: FEI, Vaulting2013


KapcsoLÓdó cikkek:

Taroltak a német lovastornászok >>

CVI Budapest-Lovastorna >>

Cseh lovastorna eredmények >>

Világkupa versenyek Lipcsében, Lovastorna: A két favorit mindent vitt >>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés