keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek   »   CHIO Aachen   »   CHIO Aachen 2013


Díjugratás:

Skelton a Rolex Nagydíj győztese Aachenben

Nick Skelton (Nagy Britannia) az olasz Piero d´Inzeo után a második lovas, akinek sikerült négyszer megnyernie a Rolex Nagydíjat Aachenben.

Skelton 1982-ben, 1987-ben és 1988-ban szerezte meg az elsőséget. Most az aacheni CHIO utolsó napján Big Star nyergében 40.000 lelkes néző előtt, teltházas stadionban győzött újra. “Ennyi ember előtt nyerni Aachenben olyan, mint egy megvalósult álom”, mondta Skelton.


Nick Skelton és Big Star

A második helyezett Janika Sprunger (Svédország) lett, aki a harmadik helyezett Patrice Delaveau-höz (Franciaország) hasonlóan bekerült az összevetésbe. A negyedik helyezett Daniel Deusser volt a legjobb német lovas, ő azonban időtúllépés miatt kapott egy hibapontot az első körben. Christian Ahlmann verőhiba nélkül teljesítette az első kört, a második fordulóban viszont négy hibapontot kapott, így egyikük sem jutott be az összevetésbe.


Christian Ahlmann és Codex One

Az aacheni győzelem után Nick Skelton úgy kerül majd be a lovas sportok történetébe, mint az első lovas, aki esélyes a Rolex Grand Slam-re. Ha megnyeri, azzal átírja a lovas versenyek történelmét. Ha győz a CSIO 5* Spruce Meadows Masters (szeptember 5-9.) versenyen, azzal megnyílik az út számára a Rolex Grand Slam felé. Az a lovas ugyanis, aki egy éven belül megnyeri a CHIO Aachen, a CSIO Spruce Meadows `Masters´ és a CHI Geneva versenyeket, a Rolex Grand Slam nyertese is lesz – és ezzel együtt további egymillió euró pénzdíj is üti a markát.

“A Rolex Grand Slam egy fantasztikus kezdeményezés. A dolgok kezdenek nagyon izgalmassá válni a számomra,” jelentette ki Skelton aacheni győzelme után. 

Úgy tűnik, hogy a történelem alakítása Skelton vérében van – rajta kívül eddig csak egyetlen lovasnak sikerült négyszer megnyernie a Nagydíjat Aachenben. Már régóta a lovassportok egyik élő legendájának számít, és még az is lehetséges, hogy eléri a végső célt: “Természetesen nem lesz könnyű megnyerni a Rolex Grand Slam-et, vagyis sorozatban a legjobbnak lenni a három kiemelt fontosságú versenyen: Aachenben, Calgary-ban és Genfben. De ki tudja – talán egyszerűen ott tudom majd folytatni Kanadában, ahol Aachenben abbahagytam.” Skelton Big Star hátán nyerte meg a Rolex Nagydíjat, ennek azonban a Rolex Grand Slam szempontjából nincs jelentősége, ott ugyanis a ló nem számít, csak a lovas.

Helyezés
Rolex Nagydíj
Eredmény
1. 
Nick Skelton - Big Star
0 hp, 56,41 mp
2.
Janika Sprunger - Palloubet D´halong
4 hp, 53,48 mp
3.
Patrice Delaveau - Orient Express HDC
4 hp, 53,75 mp
4.
Daniel Deusser - Cornet D´Amour
1 hp, 76,95 mp
 
 
Részletes eredménylista letöltése:
2013.06.30., Rolex Nagydíj >>
 

2013.07.03., Kresák Réka, Lovasok.hu
Forrás: CHIO Aachen

 


Skelton a Rolex Nagydíj győztese Aachenben

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés