keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Lázár negyedik lett Windsorban

Az akadályhajtáson múlt a harmadik hely

Bár Lázár Vilmos két szám után még több mint négypontos előnnyel az élen állt a kettesek mezőnyében, elrontotta a vasárnapi akadályhajtást, és lecsúszott a dobogóról a Windsorban rendezett nemzetközi fogathajtóversenyen.

A hétszeres világbajnok Lázár hét verőhibával, azaz 21 hibaponttal fejezte be a zárószámot, így összetettben visszacsúszott a negyedik helyre. A győzelemhez, amelyet végül az ír Barry Capstick szerzett meg, legfeljebb egyet ronthatott volna, de a második helyhez öt, a harmadikhoz pedig hat verőhiba is belefért volna.

A Magyar Lovas Szövetség elnökeként is dolgozó Lázár Vilmos ezúttal a négyesben világbajnok és ezen a versenyen is győztes ausztrál Boyd Exell magyar tulajdonú lovaival indult.

"Kiválóan sikerült az első nap, elégedett lehetek. Nem sok időm volt gyakorolni a lovakkal, hiszen csak ezen a héten érkeztem Angliába, így vélhetően még jobb eredmény is elérhető velük több felkészüléssel" – összegezte a díjhajtást Lázár.  

"Nagyon nehéz pálya volt, ráadásul pont amikor hajtottam, elkezdett esni az eső, így nagyon csúszóssá vált a talaj. Ahhoz képest, hogy ezt a számot egyáltalán nem gyakoroltam a lovakkal, kiváló eredményt értünk el" - értékelte az Lázár Vilmos a maratonszakaszt, aki úgy vélte, saját fogatánál gyorsabb Exellé, de a fordulékonyságával még akadnak gondok. "Hosszú pályafutásom során talán még sosem hajtottam ilyen gyors fogatot, különösen az egyik lóval vagyok nagyon elégedett, de a saját fogatommal talán pár ponttal jobb lettem volna ebben a számban".

Az akadályhajtásnál azonban porszem csúszott a gépezetbe: "A bemelegítésnél még úgy tűnt, minden rendben van, de a versenypályán az a ló, amelyikkel már előző nap is kissé elégedetlen voltam, kibabrált velem, mert kezelhetetlennek bizonyult" - mondta el Lázár Vilmos a verseny után.

Hozzátette, jövő hónapban ismét kiutazik Angliába újabb két lovat tesztelni, s ha ezek után érdemesnek látja, akkor még egy versenyen elindul velük, hogy megalapozottan tudjon dönteni arról, hogy saját lipicai fogatával, vagy az ausztrál hajtó által is évek óta használt, a veresegyházi Vincze Tamás tulajdonában lévő lovakkal indul augusztusban a kettesfogathajtó-világbajnokságon a szlovákiai Tapolcsányban.

Windsorban a négyesek között a magyar tulajdonú fogatot irányító Boyd Exell nyert a holland Ysbrand Chardon előtt. Előbbi a díjhajtás mellett a vasárnapi akadályhajtásban is a legjobbnak bizonyult, míg szombaton a maratonhajtásban a második eredményt érte el, így összetettbeli sikeréhez kétség sem férhetett.

Kettesfogatok
 
Négyesfogatok
1. 
CAPSTICK Barry
IRL
 
1.
EXELL Boyd
AUS
2.
LEYTEN Gerard
NED 
 
2.
CHARDON Ysbrand
NED 
3.
VERSTAPPEN Harrie
NED 
 
3.
DE RONDE Koos
NED 
4.
LÁZÁR Vilmos
HUN
 
4.
TIMMERMAN Theo
NED

2013.05.13.
Forrás: MTI, Fotó: Royal Windsor Horse Show


Royal Windsor Horse Show 2013

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés