keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Saut Hermés, CSI*****
Párizs, Franciaország

A tavalyi negyedik helyezése után
idén győzött Ludger Beerbaum

A gyönyörű Grand Palais-ban rendezett Hermes Nagydíjban viszonylag sokan bejutottak az összevetésbe. A tizennégy páros küzdelméből végül Ludger Beerbaum és Chaman kerültek ki első helyen, amivel 66 ezer eurót nyertek.

Első összevetőként a bécsi Global Champions Tour második helyezett párosa, Meredith Michaels-Beerbaum és Bella Donna (Baldini II x Calido I) érkeztek a pályára. A kanca szenzációsan jól ugrott most is, de nem a gyors tempóról híres, így a szokásos leglassabb hibátlan hely megszerzését várhatták. A tavalyi szezonban Stuttgartban harmadik helyen végzett Rolf-Göran Bengtsson és Quintero La Silla (Quantum x Chamonix) azonnal át is vették a vezetést.

Utánuk sorra jöttek a hibapontok, amelyeket az üvegkupolás pálya napfényesebb részén vagy a nagy tempóból meglovagolt utolsó oxeren gyűjtöttek be a lovasok. Pilar Lucrecia Cordon és a kis Nuage Bleu (Fildor de Largival x Odjak du Trens) gyorsak voltak, de az utolsót ütötték. A Furusiyya Nemzetek Díja wellingtoni fordulóján győztes csapat tagja, Kent Farrington és Uceko (Celano x Koriander) egyet ütöttek, csakúgy, mint a tavalyi monacói GCT második Hans-Dieter Dreher Embassy II (Escudo I x Silvio I).

Marco Kutscher a veterán Cash-t (Carthago x Lavall II) lovagolta, és két fával végzett az összevetésben. Penelope Leprevost, aki Nayanával (Royal Feu x Narcos II) ebben a szezonban Londonban ötödik, Bordeaux-ban harmadik volt, most egyet ütött. A téli szezonban rendkívül sikeres Sergio Alvarez Moya sem tudott hibátlanul lovagolni Carlóval (Contender x Cascavelle).

A tavalyi negyedik helyezett azonban játszi könnyedséggel lovagolta végig a pályát. Ludger Beerbaum Chamannal (Baloubet du Rouet x I Love You) átvette a vezetést, és közel egy másodpercet javított az időn.

Marcus Ehning lova, Copin van de Broy (Darco x Brownboy) azok közé tartozott, akik nem voltak szerencsések a napfényes részen lévő palánkkal. Talán a lovastól még nem láttunk ehhez hasonlót, de lóról esés miatt nem folytathatta a versenyt. Gerco Schröder és Seoul (Thunder van de Zuuthoeve x Lancer II) sem volt sikeres az összevetésben begyűjtött két fával, Janika Sprunger és Palloubet d’Hallong (Baloubet du Rouet x Muguet du Manoir) pedig az utolsó előtti meredeket ütötték. Patrice Delaveau és Lacrimoso (Landjunge x Cascavelle), akik Masters Grand Slam Hong Kong-i fordulóján mindent megnyertek, most három fával az összevetés mezőnyének végén zártak.

Utolsó indulóként a londoni Olimpia legfiatalabb lovasa, a tizennyolc éves Reed Kessler lovagolt az összevetésben. A fiatal lovas a Furusiyya Nemzetek Díja wellingtoni fordulóján dupla hibátlannal segítette hozzá a hazai csapatot a győzelemhez. Cylana (Skippy II x Darco) a hétvégén többször is bizonyította gyorsaságát, ám nem volt szerencséjük egyik számban sem, most viszont fantasztikus hibátlannal, éppen csak két tizeddel lemaradva a vezető időtől, a második helyet szerezték meg Ludger Beerbaum mögött.

Összevetés:

Eredmény >>

Alappálya

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

Pénzdíj

1. Ludger Beerbaum Németország Chaman

0

0

38,33

66 000 €

2. Reed Kessler USA Cylana

0

0

38,53

40 000 €

3. Rolf-Göran
Bengtsson
Svédország

Quintero
La Silla

0

0

39,26

30 000 €

4. Meredith
Michaels-Beerbaum
Németország Bella Donna

0

0

40,95

20 000 €

5. Sergio
Alvarez Moya
Spanyolország

Cash 273

0

4

38,44

12 000 €

6. Hans-Dieter Dreher Németország Embassy II

0

4

38,57

9 000 €

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu
2013. április 15.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés