keresés a lovardák között


Díjazták Európa legjobbjait

Az elmúlt évhez hasonlóan Frankel ismét duplázott

Immáron huszonkettedszer díjazták az európai síkszezon során legjobban teljesítő angol telivéreket. Az óragyártó cég által szponzorált eseményen nyolc kategóriában hét lovat tüntettek ki.

Az „Év Lova” címet az angol csodaló, Frankel nyerte el. A pályafutását veretlenül befejező négyéves mén az elmúlt évhez hasonlóan duplázott, hisz őt választották a legjobb idősebb telivérnek is.


Frankel


Black Caviar


Colour Vision

A legjobb sprinter kategóriában egy másik veretlen versenylovat, az ausztrálok kedvencét, Black Caviar-t ismerték el. A sötétpej kanca elképesztő izgalmak közepette nyerte a Diamond Jubilee Stakes-t a 2012-es Royal Ascot-on, mely győzelem elegendőnek bizonyult a kitüntető cím megszerzéséhez.

A legjobb stéher (távbíró telivér) díját Colour Vision érdemelte ki. A Godolphin istálló szürke heréltje nyerte az angolok kultikus jelleggel bíró futamát, a 4000 méteres Ascot Gold Cup-ot, megszakítva ezzel az írek hat éve tartó dominanciáját.

Meglepetés nélkül zárult a legjobb hároméves mének szavazása is. A voksoláson a Kincsem vérű Camelot teljesítményét honorálták. Aidan O’Brien idomítottja három klasszikusban győzött 2012-ben. Megnyerte az angol Hármas Korona küzdelem első két ágát, a mérföldes 2000 Guineas-t és 2400 méteres Derbyt, majd az írek hasonló versenyében sem talált legyőzőre.

A legjobb hároméves kancának The Fugue-t választották. John Gosden trenírozottja hét versenyéből kettőt abszolvált sikerrel, míg további négy alkalommal dobogós helyezést szerzett.


Camelot


The Fugue


Dawn Approach

A csikók esetében a már fentebb említett Godolphin csapat kétszer ünnepelhetett. A méneknél Dawn Approach, a gyengébbik nem tekintetében Certify szállította nekik az elsőséget. Előbbi hat, utóbbi négy ütközetben bizonyult a legjobbnak, mellyel továbbra is őrzik makulátlan mérlegüket.


2012.11.21.
Alpári Gergő, Lovasok.hu
Fotók: Sportinglife, Getty Images, Ladbrokers
Címkék: Cartier Awards, Frankel, Camelot,
Black Caviar, Colour Vision, The Fugue,
Dawn Approach, Certify, Aidan O’Brien

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés