keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lóversenyzés   »   Kincsem Park   »   A Kincsem Park hírei


Magyar bravúr Pozsonyban

Seperate Opinion nyerte a Szlovák Kancadíjat

A Kincsem Díj hétvégéje után, valamivel „csendesebb” versenynap elé nézett a Kincsem Park közönsége, de fogadási szempontból így is számos jó futamot láthattak a pályára kilátogatók.

A vasárnapi főfutamot a Kincsem Park Díja jelentette, ahol hét telivért szólítottak a startgéphez. Az 1800 méterre kiírt I. kategóriás versenyt nagyon könnyedén (hat hosszal) nyerte Kreka István idomítottja, Gipsy Dream (a képen). A hároméves kanca nyergében Christian Gnesi-t láthattuk ünnepelni. Az olasz zsoké először tette tiszteletét a Kincsem Parkban, de tegnapi teljesítménye alapján, vélhetően a jövőben is jó néhány alkalommal meghívják még.

A dobogós helyezéseken Footsie (Timar Zsuzsa) és Miss Double Six (Bakos Szilvia) osztozkodott.
Közvetlenül a főfutam előtt rendezték a Bevezetőszíj Hendikepet, amit Martinius (Ján Alexandra) szintén könnyedén nyert. Az 1900 méteres verseny győztesei (zsoké, tréner és tulajdonos) tiszteletdíjat vehettek át, melyet a Kincsem Parki futamok startjánál közreműködő berakodó személyzet ajánlott fel.

Mindeközben a szlovák fővárosban is volt kiért izgulnunk, mivel népes magyar küldöttség utazott Pozsonyba. A 2000 méteres Kancadíjban Seperate Opinion és Kerekes Károly képviselte a magyar színeket. A Central Racing istálló lova a finisre utolsóként fordult, de Kerekes bíztatása mellett, ellenállhatatlanul közeledett a cél felé, s végül mindenkit „leterített”. A fantasztikus hajrá még a helyi kommentátort is meglepte. Olyannyira, hogy csak a cél után eszmélt, a magyar tréningből érkező kanca győzött. A közel 3 millió forintos első díjért erős nemzetközi mezőny gyűlt össze. Az indulók között osztrák, lengyel, cseh és természetesen szlovák résztvevőket is találtunk.
Seperate Opinion-t (a képen egy korábbi versenyében) Angliából importálta a tulajdonos. Apja a 2000-ben született német tenyésztésű Osorio, pályafutása legnagyobb sikerét az akkor még Group 1-es besorolást élvező Olasz Derbyben aratta (napjaikban a versenyt Group 2-re minősítették vissza, míg a versenytávot, az egykori 2400 méterről 2200-ra kurtították).

A hároméves felkészítését Zala Csaba irányítja, aki rögtön első versenyében (május 27-én) „bedobta a kancát a mélyvízbe”, hisz az I. kategóriás Szenttamási Díjban (1600m) jó nevű ellenfelek közt szerzett hatodik helyezést.
Következő fellépése egy héttel később a Magyar Kancadíj előfutamának tekinthető Erzsébet Királyné Díjában (2000m) volt esedékes, mely versenyben fél hosszas különbséggel győzött Completta előtt. A hazai Kancadíjban ismét összemérték erejüket, ekkor azonban fordított sorrend született.

Ezúton gratulálunk a szép sikerhez, de nem csak Seperate Opinion-nak és csapatának, hanem a magyar kontingens minden tagjának, minekután ők is remekül teljesítettek. A Baden-Badenben vásárolt csikók hagyományos versenyében Springolina (Ján Havlik) harmadik, Tickle The Queen (Jaroslav Línek) negyedikként ért célba, míg a nap másik csikóversenyében Teno (Jaroslav Línek) másodikként végzett. Hozzá hasonlóan Agapénak (Kerekes Károly) is az ezüstérem jutott saját futamában. A hároméves lovak 3200 méteres gátversenyében pedig Tuatara (Radek Man) harmadik helyezést szerzett.

Folytatás (szept. 16-án) vasárnap a Kincsem Parkban, amikor is a Gróf Károlyi Gyula Emlékversenyt futják, de információnk szerint ugyanekkor Münchenben is lesz magyar induló. A Kozma Ferenc Emlékverseny győztes Alfkona 1300 méteren áll starthoz a Bayerischer Fliegerpreis-ben.

2012.09.10., Alpári Gergő, Lovasok.hu
Fotó: Hadaghian István és Kincsem Nemzeti Kft.
Címkék: Kincsem Park Díja, Gipsy Dream, Kreka
István, Christian Gnesi, Seperate Opinion, Central
Racing, Zala Csaba, Kerekes Károly, Alfkona

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés