keresés a lovardák között


Újra szárnyalt a világ legjobbja

Harmincezres tömeg bíztatta

Frankel kapcsán gyakorta mondják: a világ legjobb lova. Hogy minden idők legjobbja-e? No, ez már egy jóval nehezebb kérdés…

Ahhoz azonban kétség sem férhet, hogy Galileo fia napjaink legkiválóbbika. Erről tanúbizonyságot tett tegnap a York-ban zajló négynapos Ebor Meeting nyitányán.

Khalid Abdullah szaúd-arábiai herceg veretlen lova pályafutása során először lépett pályára 1600 méternél hosszabb távon. A Juddmonte International Stakes nevet viselő Group 1-es futamban, rögtön 500 egységgel növelték a penzumát, de mintha meg sem kottyant volna neki.

Állandó lovasa, Tom Queally határtalan nyugalommal ült a hátán, még azon pillanatokban is, amikor az igazi Frankel rajongók már tövig rágták körmüket. Sir Henry Cecil idomítottja ismét könnyedén győzött, a vártnál sokkal könnyebben. Hét hosszal verte azt a Farhh-ot (Frankie Dettori) és St Nicholas Abbey-t (Joseph O’Brien), akiket előzetesen legfőbb kihívóinak vélték a fogadóirodák.


22.08.2012 York (GB) 4.Race Juddmonte Stakes... by HorseRaceSports
„Ez egyszerűen hihetetlen!”- mondta Queally a versenyt követően, majd így folytatta:

„Különleges nap a mai. A közönség egy emberként bíztatott bennünket. A gyors tempó megkönnyítette a dolgunkat, de higgyék el nekem, így sem volt gyerekjáték a dolog. Elejétől a végig harcoltunk, s győzött a legjobb ló.”

Frankel trénere, Sir Henry, aki a képek tanulsága szerint ismét küzd az általa egyszer már legyőzött gyilkos kórral, csak röviden értékelt: „Nagyszerű volt, ugye? A york-i közönség hatalmas rajongója szeretett sportágunknak, így megérdemelték, hogy élőben láthassák őt.”

Arra a kérdésre, hogy érzi magát Frankel bravúros győzelmét látva, a mester viccesen csak annyit felelt, mintha 20 évvel fiatalabb lenne.

A négyéves mén tehát - kinek értéke konzervatív becslések szerint is legalább 35 milliárd forint - megnyerte tizenharmadik versenyét, minek következtében tovább őrzi makulátlan mérlegét. Ami a folytatást illeti, egy maximum két összecsapás várhat még rá, mielőtt véglegesen befejezi versenykarrierjét.

De, hogy hol áll legközelebb starthoz, az még a jövő zenéje.


2012.08.23., Alpári Gergő, Lovasok.hu
Fotó: thetimes.co.uk
Címkék: Frankel, Juddmonte International Stakes,
Sir Henry Cecil, Tom Queally, Ebor Meeting, St
Nicholas Abbey, Frankie Dettori, Joseph O’Brien

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés