keresés a lovardák között


További Global Champions Tour hírek >>

Global Champions Tour
Chantilly, Franciaország

Olimpia előtti utolsó megmérettetés

A londoni Olimpia előtt a világ legjobb díjugratói Chantilly-ban versenyeztek utoljára. A Global Champions Tour most sem maradt meglepetések nélkül, hiszen Hans-Dieter Dreher élete első GCT győzelmét aratta, harmadik helyen pedig egy egyiptomi lovas végzett.

A versenysorozat nyolcadik állomásán három dupla hibátlan lovaglás született, a lovasok többsége az első pályán hibázott. Leggyorsabb 4 hibapontos pályával a 2010-es chantilly-i győztes Laura Kraut végzett a negyedik helyen Cedrickel (Chambertin x Carolus I).

Az idei sikersorozatát Nick Skelton egy ötödik hellyel folytatta. Most Carlót lovagolta (Contender x Cascavelle) a nagyobb számban, de Big Starral is óriási sikereket ért el idén. Nick Skelton annak ellenére, hogy olyan lovakat lovagolt, mint Arko, Dollar Girl vagy Russel, mégis úgy tartja, hogy Big Star és Carlo az eddigi legjobb lovai.

Az összevetésben Beezie Madden indult először. Simon nevű lova (Mr. Blue x Polydox) tavaly Katarban még Jeroen Dubbeldammal ért el hatodik helyezést. A füvön kicsit megcsúszott a ló az egyik szűk fordulóban, lehet, hogy épp itt vesztette el azt a pár tized másodpercet, amivel megnyerhették volna a versenyt.

Másodikként az egyiptomi lovas, Karim El Zoghby és Splendor (Lester x Marinier) érkeztek az összevetésbe. A pálya első felében leütöttek egy meredeket, de így is szép teljesítmény ez ahhoz képest, hogy a 2009-ben még Cian O’Connorral versenyző lovat csak pár hete lovagolja az egyiptomi versenyző. Úgy tűnik, hogy a Global Champions Tourral Jan Tops, a versenysorozat ötletgazdája eléri célját, hiszen a díjugratásban olyan országok is eredményessé válnak, akik korábban alig versenyeztek ilyen szinten. Monacóban például Marokkó volt sikeres, Estorilben Szaúd-Arábia, most pedig Egyiptom ért el korábban elképzelhetetlen eredményt.

Hans-Dieter Dreher Németország színeiben Monacóban Embassyval ért el második helyezést, most másik lovával, Magnus Romeóval (Royal Feu x Hans Anders Z) utolsó összevetőként megnyerték a versenyt.

A 6-8. helyen végző Denis Lynch, Christian Ahlmann és Michael Whitaker között erősödött a verseny a GCT ranglistán. Csak néhány pont választja el a lovasokat egymástól, bár Edwina Tops-Alexander továbbra is vezet a számára hazai, valkenswaardi forduló előtt.

A Nemzetek Díja sorozatból már csak Dublin van hátra. Ugyanazon a hétvégén lesz augusztus közepén a következő Global Champions Tour forduló, de addig is az Olimpián követhetjük a toplovasok versenyeit.

Eredmény és videók >>

Ranglista a nyolcadik forduló után >>

Eredmények:

1.forduló 2.forduló

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

 Pénzdíj   

1. Hans-Dieter
Dreher
Németország Magnus Romeo

0

0

0

38,82

94 050 €

2. Beezie Madden USA Simon

0

0

0

39,15

57 000 €

3. Karim El
Zoghby
Egyiptom Splendor

0

0

4

44,92

42 750 €

4. Laura Kraut USA Cedric

4

0

-

-

28 500 €

4. Nick Skelton Nagy-Britannia Carlo 273

4

0

-

-

17 100 €

6. Christian
Ahlmann
Németország Taloubet Z

4

0

-

-

8 550 €

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés