keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek   »   CHIO Aachen   »   CHIO Aachen 2012


További CHIO Aachen 2012 hírek >>

A német díjlovasok mindent vittek Aachenben

Ugyan Kristina Sprehe nem tudott triplázni, de a németek összességében igen. A vasárnapi Nagydíj Kűr teljes hazai sikert eredményezett. A német bajnok, Helen Langehanenberg alig fél százalékponttal megelőzte az előző két versenyszám győztesét.

A versenytől sajnos vissza kellett lépnie két párosnak. A tegnap még jó formában lévő nagy visszatérő, Delgado (De Niro), valamint a holland Imke Schellekens-Bartels lova, Hunter Dougles Toots (Jazz x Havidoff) nem voltak olyan fittek, hogy ma versenyezzenek.

A Nagydíj Kűrben a lovasok maguk komponálják meg a programot zenére, ám vannak kötelezően előírt nagydíjas elemek, amelyeket pontoznak a bírók. A technikai pontszám mellett azonos súllyal szerepel a művészeti pontszám, amelyben a zenei kompozíciót, a nehézség fokát, a harmóniát pontozzák.

Anne van Olst, négyszeres olimpikon, aki Hong Kongban csapat bronzérmet szerzett Dániának, most Exquis Clearwatert (Carpaccio x Limebrand) lovagolta. Szép passage-okkal egy rövid időre átvették a vezetést.

A lovasnő istállójában lévő fedezőmén, Negro talán legsikeresebb csikója – a mostani aacheni CHIO-n nem induló – Valegro közben Hartpuryben 90% fölötti kűr teljesítményt ért el a fiatal Charlotte Dujardinnel. Ilyen magas pontszámot még csak Totilasnak sikerült elérni, így kérdéses, hogy az Olimpián is meg tudják-e ezt ismételni, ami nagy kihívás lenne az aacheni győzteseknek, sőt még Parzivalnak is.

Anna Kasparzak eredményét Donnperignonnal (Donnerhall x Mozart II79) csak kicsit előzte meg Valentina Truppa és Eremo del Castegno (Rohdiamant x Weltmeyer). Utóbbi páros féloldalazásai kevésbé sikerültek jól, de a piaff, a passage, a zene és a koreográfia lenyűgöző volt.

A tegnapi és csütörtöki győztes, Kristina Sprehe Desperadosszal (De Niro x Wolkenstein II) egyértelműen jobb programot mutattak be. Az egyik bírótól 180-as művészi pontot kaptak, ami egységesen 90%-ot jelentett mindegyik összetevőre. Végül a technikai pontokkal együtt, a kiemelkedő nyújtott ügetés, piruett, piaff és passage miatt közel 85%-os eredményt értek el.

De rögtön a következő páros megtörte Desperados szárnyalását. Helen Langehanenberg és Damon Hill (Donnerhall x Rubinstein I) jobb lépéssel és ugrásváltásokkal, valamint a zenei összhangra kapott maximális pontszámmal 85% fölötti eredménnyel átvették a vezetést.

Dorothee Schneider Diva Royallal (Don Frederico x Warkant) az elmúlt napokhoz képest szenzációsan lovagolt. Így az összes német induló 80% fölött teljesített a kűrben (Anabel Balkenhol nem indult vasárnap).

Végül a három hazai páros végzett az első három helyen, mert Nathalie zu Sayn-Wittgenstein és Digby (Donnerhall x Sandro), valamint Victoria Max-Theurer és Augustin (August der Starke x Rohdiamant) nem tudtak felkerülni a dobogóra.

Az aacheni győztesek listája Helen Langehanenberg és Damon Hill nevével bővült.

Eredmény >>

Eredmények:

Százalék (%)

 Pénzdíj   

1. Helen Langehanenberg Németország Damon Hill NRW

85,150

43 000 €

2. Kristina Sprehe Németország Desperados 11

84,700

26 000 €

3. Dorothee  Schneider

Németország

Diva Royal

81,100

20 000 €

4. Victoria Max-Theurer

Ausztria

Augustin OLD

80,975

13 000 €

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés