keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovassportok   »   Olimpia London 2012


Olimpia Beerbaum nélkül

Az aacheni CHIO - az utolsó, és egyben döntő megpróbáltatás az olimpia előtt - első áldozata Ludger Beerbaum: egy sikertelen pálya után elúsztak az esélyei az olimpiai részvételre. 1988 óta ez lesz az első alkalom, hogy a német ugrólovas nem lesz tagja az olimpiai csapatnak.


A rutinos Ludger Beerbaum és kancája, a Goldfever apaságú Gotha az alappályát 15 hibaponttal teljesítette, és így a 89. helyre csúsztak. A sikertelen pálya után Beerbaum azonnal arra a következtetésre jutott, hogy feladja az olimpia starthelyért való küzdelmet. „ Az az érzésem, hogy nem kell részt vennünk ezen az olimpián. A ló nincs jó formában, kapkod és görcsös. Nem szabad erőszakkal megszerezni a kvalifikációt.” – nyilatkozta a 48 éves versenyző. Így 1988 óta ez lesz az első olyan ötkarikás verseny, ahol Beerbaum nem fogja erősíteni a német csapatot. Három csapatgyőzelemet és egy egyéni aranyérmet (1992, Barcelona) tudhat magáénak a nagyhírű lovas. A 2004-ben szerzett csapat-aranyérmet Ludger Beerbaum doppingbotránya, lovának, Goldfever-nek nem engedélyezett gyógyszerezése miatt visszavonták Németországtól, akik ezután a harmadik helyre csúsztak.
 
A Londonba utazó német díjugrató-kvartett valószínűleg megegyezik az aacheni Nemzetek Díján induló német csapattal. Otto Becker szövetségi kapitány csapatát Marcus Ehning, Marco Kutscher, Janne Friederike Meyer, Christian Ahlmann és Philipp Weishaupt – egyikük tartalék lovasként fog kiutazni a csapattal.

Deák Anette, Lovasok.hu
Forrás: Pferdplus.com
Fotó:  ludger-beerbaum.de
2012.07.05.


Kapcsolódó cikkek:

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés