keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


A nyári kánikulában hűtik a rendőrlovakat

Gyakorta feltűnnek Budapesten a Margit-szigeten és a ligetes részeken a Készenléti Rendőrség lovas járőrei. Az idegenforgalmi főszezon alatt a főváros közrendjére ügyelnek azokon a területeken, ahol szükséges a rendőri jelenlét.
A kánikula nem csak a lovasokat, hanem a lovakat is megviseli a szolgálat ideje alatt. A védőital - egy-egy vödörnyi friss víz - mellett rendszeresen „hűtés” is jár a lovaknak: a pihenők során hideg vizes lemosás teszi elviselhetőbbé a kánikulát a rend négylábú őrei számára.

KapcsoLÓdó cikkeink: Hűtsd le a Lovadat! >>>


Forrás: ORFK, H. Szabó Sándor
2012.07.11


Kerékpáros és lovas rendőrök Budapesten

Budapest közbiztonságának és közrendjének, valamint az itt élők és dolgozók biztonságérzetének javítása érdekében 2012. július elsejétől lovas és kerékpáros rendőrök is járják majd Budapestet, jelentette be Balogh János, a Készenléti Rendőrség parancsnoka szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A Készenléti Rendőrség az elmúlt években folyamatosan nyomon követte és követi a nyugati országokban joggal népszerű lovasjárőrök tevékenységét. Ezen tapasztalatok felhasználásával a Készenléti Rendőrség állandó lovas járőrszolgálatot vezetett be Budapesten és egyes vidéki területeken. A fővárosiak elsősorban a nagyobb parkokban találkozhatnak a 40 lóval szolgálatot teljesítő egyenruhásokkal.

A lovaknak még napjainkban is fontos szerep jut a rendőrség kötelékében. A lovas rendőrök számára olyan nehezen járható területek, tanyavilágok is megközelíthetőek, amelyek egyéb esetben nem, vagy csak nagy küzdelmek árán lennének elérhetőek. Emellett a lovas járőröket az idegenforgalmi szempontból frekventált vidékeken, valamint a nagy tömegeket vonzó rendezvények rendőri biztosítása során is alkalmazzák, továbbá részt vesznek a Nemzeti Lovas Díszegység kötelékében a különböző állami és protokolláris rendezvényeken, valamint különféle bemutatókon, iskolai és óvodai eseményeken. A lovas szolgálat megjelenését követően általában jelentősen csökken az adott területen a jogsértések száma.

Forrás: police.hu
2012.07.06.


Kapcsolódó cikkek:
Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés