keresés a lovardák között


Kincsem utódja nyerte az Ír Derbyt

Camelot még mindig mágikus

Nem történt meglepetés Curragh-ban, a szombaton 147. alkalommal lefutott Ír Derbyben. A favorit Camelot - Joseph O’Brien-nel a nyergében - az Epsom Derbyt követően az írek klasszikusában sem talált legyőzőre. A mély pályán megrendezett 2414 méteres futamban mindössze öt indulót láthatott a közönség.


„Gyűlölte a mély pályát.” – kezdte nyilatkozatát a tizenkilenc éves győztes zsoké, majd hozzátette: „Aggódás fogott el látva, hogy küzd a kedvezőtlen körülményekkel, de ennek a lónak hatalmas szíve van.”

Aidan O’Brien, Camelot trénere, s egyben Joseph apja megerősítette fia szavait: „Nagyon aggódtunk az esőáztatta pálya miatt. A mai nap a szó minden értelmében tesztelve lett, így el sem tudják képzelni, mennyire boldogok vagyunk.”
A tegnap megjelent magyar programfüzetben (Turf) érdekes cikket találunk Krebs András tollából. Az immáron kétszeres derby győztes Camelot származásában, anyai ágon híres magyar felmenőket találunk. A hároméves mén 17. anyja a veretlen magyar csodakanca, az 54 (mások szerint 55) versenyében nyerni tudó Kincsem. Lánya, Budagyöngye vitte tovább azt a vérvonalat, melyről később Camelot (a kép közepén) is született.

A kétnapos derbymeeting vasárnap folytatódott Írországban a kancák 2000 méteres viadalával, a Group 1-es Pretty Polly Stakes-szel. A négy lovat számláló
minimezőnyben John Gosden idomítottja, Izzi Top (William Buick) a nyerő.

Vasárnap a németeknél is a Derby jelentette a legfőbb látványosságot, ahol tizenöt telivér állt starthoz. A 143. Német Derbyben nem várt siker született, miután a totális outsider Pastorius (Terence Hellier) fél hosszal jobbnak bizonyult a játékosok kedvencénél, Novellist-nél (Eduardo Pedroza). A hamburgi versenyben nyeregbe szállt Frankie Dettori is. Az olasz zsoké ötödik helyen ért célba a másodfavorit Black Arrow-val.


Francia földön szintén a hároméveseké volt a főszerep ezen a hétvégén. A chantilly-i 1600 méteres Prix Jean Prat futamát Aesop’s Fables nyerte a mostanság remeklő Maxime Guyon-nal a hátán.


2012.07.02., Alpári Gergő, Lovasok.hu
Fotó: telegraph.co.uk
Címkék: Ír Derby, Camelot, Joseph O’Brien, Aidan O’Brien,
Kincsem, Pretty Polly Stakes, Izzi Top, William Buick, 143.
Német Derby, Pastorius, Frankie Dettori, Prix Jean Prat

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés