keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Blazer
Blazer

"A blazer ló kiemelkedik a farm munkában, lasszózásban, cuttingban, ugratásban, gyorsaság eventingben, állóképesség eventekben, hegy- és nyomlovaglásban, élménylovaglásban, húzó és más lóval kapcsolatos feladatokban. Tudják és akarják csinálni mindazt amire betanították."

(az ismertetést a Blazer lóról D. L. Holliday írta)

Az első utam Blazer lónál egy nyáron esett meg, 1996-ban. A legjobb barátom tulajdonosa volt két Blazernek, éppen ezért és az ő akrata alkalmadtán meghívott engem a lovaihoz. Meglehetősen megijesztett a lovaival, kívánta hogy nézzem meg őket, ők a kedvencek és esetleg lovagoljam meg őket.

Ezek a lovak különböztek a többitől messzebbről úgy láttam és közelebbről is. Szelídek, engedelmesek voltak és látszott az ember iránti szeretet. Hosszadalmasan simogatta őket a barátom, aztán csutakolta és végül letisztította a lábát. Nyári este volt, meghívtam a városba vacsorára egy helyi étterembe, és bemutattam neki Neil Hinck-et a Blazer Horse Association alapítóját és elnökét. ő türelmesen és hosszantartóan sok kérdésre válaszolt, én kérdeztem őt és nagy benyomást tett rám a lovakkal kapcsolatos tudásával. Ismerte az alakját, a fizikai jellegét, a ló mozgását és az alkalmazhatóságát.

Később ezen a nyáron elmentem Idaho-ba és megnéztem a farmját. Neil a legnagyobb tenyésztő a szövetségben az utolsó számításaim szerint 300 lóval. Mialatt megnéztem a farmot, Neil meghívott egy lovaglásra saját lovával Bam-Bam-mal. Bam-ot Neil nevezte el, magasan edzette, 23 éves volt és nyugodt, gyors volt.Rangjuk növekvő és terjeszkedik a városon keresztül. A legjobb barátom nagybácsija kis tenyésztő és ugyanabban a városban él ahol Neil. Utóbbi túrákat szervez Ideho-ba és bemutatja ezeket a lovakat, elköteleztem magam egy Blazer ló vételre magamnak. Kifáradtam a vizsgálódásba és a tervezésbe, most itt volt az idő.

A legjobb barátom nagybácsija készített nekem egy jó megállapodást és megvásároltam egy egyéves vörössárga heréltet, ami most négy éves. Az első lovaglásom előtt Neil talajmunkázott vele egy órán át. Neil lovagolt vele először mert én túl "pihés" voltam. Tudjátok, én tudtam, hogy ez a ló soha nem volt lovagolva és nem gondoltam volna, hogy ő egy óra talajmunka után kész, de lovagoltam és ő egy igazi úriember.

Azóta nyereg alatt indítom el a Blazereket és mostanában a barátom segít miközben egy kétévest indítunk, ugyanazon az úton megyünk, nincs hajszolás és nincs rodeo. Egy úr és a szolgálatkész természete követelmény egy lónál a regisztrációhoz a szövetségbe. Feljegyeztem amit mondtak, hogy egy átlagos személy, nem átlagos lovasember. A szövetség tehát számít a Blazer ménekre, lehet az egy egyszerű polgáré. Haviszont ők agresszívnak tartják az embert, nem regisztrálják a mént.Kemény, hiszen ez egy 13-15 marok magas ló, egy nagy embert is mérföldekre felvisz a hegyes területekre. A lovam 6 4" körül van, a súlya kb. 250 lbs.

A Blazer nagyon rátermedt, mozgása sajátos.

Fordította: Jenna2

 

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés