keresés a lovardák között


I'll Have Another nyerte a Kentucky Derbyt

I'll Have Another győzelmével zárult a százharmincnyolcadik alkalommal megrendezett Kentucky Derby. A messzeföldön ismert amerikai futamot 165 ezeren látták a helyszínen, ami új rekordot jelent a Churchill Downs-i pálya történetében.

A Kaliforniában trenírozott I'll Have Another április 7-én a Santa Anita Derbyt megnyerve kvalifikált a 2 millió dollár összdíjazású Kentucky Derbyre, ahol aztán, ahogy arra számítani lehetett, a favoritként pályára lépő Bodemeister (Mike Smith) őrületes tempót diktált tizenkilenc riválisának. A korábban többször is kifizetődő taktika most csak a második hely megszerzéséhez volt elegendő, ugyanis a középmezőnyben helyezkedő I'll Have Another (Mario Gutierrez) az utolsó száz méteren könnyedén lépett el a fogadók bizalmát leginkább élvező Bodemeister mellett. A dobogó legalsó fokért Dullahan (Kent Desormeaux) és Went The Day Well (John Velazquez) vívott nagy csatát, amiből végül előbbi került ki győztesként.

 

 

 

Az I'll Have Another nyergében kuporgó, mindössze huszonöt esztendős Mario Gutierrez jól láthatóan a könnyeivel küszködött a versenyt követően, ami nem is csoda annak tükrében, hogy a mexikói zsoké egy évvel ezelőtt még, egy kevésbé ismert versenypályán a kanadai Hastings Parkban lovagolt jóval szerényebb képességű telivéreket.

„Fantasztikus ló. Már akkor megmondtam mindenkinek, hogy ő lesz a nyerő, mielőtt először felültem a hátára.” - nyilatkozta Gutierrez.

Az örömittas tréner Doug O'Neill a futam után a folytatásról beszélt. Lelki szemei előtt már az amerikai Hármaskorona versengés második állomása, a Preakness Stakes lebeg, ahol kedvence ismét összemérheti erejét Bodemeister-rel.

„Maryland jövünk!” - mondta Mr. O'Neill, utalván a két hét múlva sorra kerülő megmérettetés helyszínére.

Az egyedüli európai aspiráns, az ír színekben futó Daddy Long Legs (Colm O'Donoghue) féltávig közvetlenül az élboly mögött helyezkedett, de a hatalmas iram felőrölte minden erejét, így végül kiszakadt utolsóként zárt.

 


2012.05.06., Alpári Gergő, Lovasok.hu
Címkék: I'll Have Another, Kentucky Derby

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés