keresés a lovardák között


További Rolex FEI Díjugrató Világkupa hírek >>

Rolex FEI Díjugrató Világkupa 2011/2012
Göteborg, Svédország

Lezárult a Világkupa-kvalifikálás: irány ’s-Hertogenbosch!

Véget ért a 2011/12-es szezon Világkupa sorozatának kvalifikálása az áprilisi Világkupa Döntőre, ’s-Hertogenboschba. A svéd Göteborgban rendezték az utolsó állomást, ahol a 39 fős mezőnyből végül Marco Kutscher került ki győztesen.

 

Sokáig úgy tűnt, hogy nem is lesz összevetés, mivel Ludo Philippaertson kívül más nem tudott hibátlanul lovagolni a mezőny első felében. Végül azonban még négy páros sikeresen teljesítette az alappályát, így az utolsó fordulóra sem maradtunk összevetés nélkül.

A hazaiaknak nem volt szerencséjük: a Rolex ranglistát vezető Rolf-Göran Bengtsson, Malin Baryard-Johnsson és Angelica Augustsson is egyet-egyet hibázott az alappályán. Angelica Augustsson jött ki a legjobban ebből a helyzetből, mivel a legjobb idejű egy fás lovaglással a hatodik helyen még így is szép pénzdíjat és sok pontot gyűjthetett össze.

Az összevetésben Ludo Philippaerts Kassini Jac (Cassini II x Lombard) lenullázott ugyan, de nagy íveket lovagolt, így biztos lehetett benne, hogy az őt követők mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy lerövidítsék a fordulókat.

Marco Kutscher második indulóként a gyönyörű Stakkato x Calypso II mén, Satisfaction FRH nyergében olyan szűken vette a fordulókat, hogy hat másodpercet rávert az előző lovas eredményére.

Kevin Staut, aki február elején Bordeaux-ban győzött, most a nehéz természetű Le Prestige St. Lois-t lovagolta (Quidam de Revel x Grand Veneur). A páros mindent kockáztatott, így ugyan jobb idővel, de négy hibaponttal a harmadik helyen végeztek.

Az ukrán színekben versenyző Katharina Offel Fidji Island nevű lován (For Feeling x Wanderer) már az összevetés elején hibázott egyet, ezzel az eredménnyel a negyedik helyen zártak.

Utolsóként a Bordeaux-i forduló hetedik helyezett párosa, Philipp Weishaupt és a Montender x Ramiro származású Monte Bellini lovagolt az összevetés pályájára. A páros azonban olyan ferdén érkezett az összetett akadályhoz, mintha csak egy szimpla meredeket kellett volna megugraniuk, így a ló simán kitért az oxer elől. Ezzel az ellenszegüléssel pedig már nem tudtak beleszólni az összevetés eredményébe és az ötödik helyen zártak.

A döntő április közepén lesz a holland ’s-Hertogenboschban. Április első hétvégéjén pedig Dohából jelentkezünk, a Global Champions Tour első állomásáról.

Eredmény >>

 

 

       

Alappálya

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

 Pénzdíj   

1. Marco  Kutscher Németország Satisfaction FRH

0

0

39,40

408 000 SEK

2. Ludo  Philippaerts Belgium Kassini Jac

0

0

45,35

252 000 SEK

3. Kevin  Staut Franciaország

Le Prestige St Lois*De Hus

0

4

37,41

180 000 SEK

4. Katharina  Offel Ukrajna Fidji Island

0

4

41,83

120 000 SEK

5. Philipp  Weishaupt Németország

Monte Bellini

0

9

52,39

72 000 SEK

6. Angelica  Augustsson Svédország Mic Mac du Tillard

4

-

-

54 000 SEK

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés