keresés a lovardák között


 

Megvédte címét az Európa-bajnok magyar lasszós

Polányi Máté, a Csámpai Lovassport Egyesület versenyzője két számban, illetve összesítésben is Európa-bajnok lett a múlt hétvégén, a svájci Matzendorfban rendezett Ranch Roping Bajnokságon. Tanítványa, ifj. Ledneczki László egyedüli gyermekként indult a versenyen. és a felnőttek között a harmadik helyezést érte el a "zöldfülűek" kategóriájában.

Az immáron negyedik alkalommal megrendezésre kerülő lasszóbajnokságon hat kategóriában indulhattak a versenyzők. A kezdők, haladók és a profik mellett külön kategória volt a hölgyek és a páros versenyzők számára, a "horseback" kategóriában pedig lóhátról kellett teljesíteni a feladatokat. A műborjút különböző szögekből, távolságokból, és idő alatt kellett bevenniük az indulóknak.

Polányi Máté idén nem csak a profik (vaquero) kategóriájában, hanem a lóról teljesített munkalasszózás kategóriájában is megszerezte a bajnoki címet, sőt a ketegóriák legjobbjainak összesítésében is Máté hozta el az aranyat.

Máté első igazán nagy sikerét a tavalyi németországi bajnokságon érte el, ahol első lett a profik kategóriájában.


 

Polányi Máté sikerének története


Máté eleinte csupán egy dobásnemet ismert, azt, hogy egyáltalán több is létezik, a világhálón böngészve tudta meg. Ugyancsak innen leste el a fogásokat, amelyeket aztán rendíthetetlen kitartással gyakorolt és gyakorolt. A sikerhez – szerinte nem is kell más – csupán a rengeteg gyakorlás. Versenyről szóló beszámolójából azonban kiderült, hogy némi ravaszság sem árt, Máté ugyanis a verseny előtt néhány trükklasszó mutatvánnyal igyekezett „megtéveszteni” riválisait, akik ezt látván joggal hihették, hogy bonyolult dobásokat kell bevállalniuk, ha fel akarják venni a kesztyűt. Máté azonban okos taktikával, a bonyolultabb és biztosabb dobásfajtákat kombinálva állította össze programját, ami be is vált. Máté kedvence most az ocean wave, ami nagyjából annyit tesz, hogy először a test körül körbe kell forgatni a lasszót, majd előre eldobni a műborjúra. Ezt a dobásnemet tudomása szerint Európában rajta kívül senki nem műveli.

Forrás: http://paksihirnok.hu
 

 


 

További cikkek roping, lasszózás témában

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés