keresés a lovardák között


Mesterek Tornája Kaposvár

 

Kaposváron a Mesterek Tornájával fejeződött be a díjugratók 2010-2011-es fedeles verseny sorozata. Április elejétől újra szabadtéri versenyek következnek, remélem azok is ilyen sikeresek, és színvonalasak lesznek, mint a téli versenyek voltak. Kaposváron a nagy létszámú hazai versenyzőkön kívül szlovén, szerb, lengyel, cseh és szlovák lovasok is indultak.

A mezőnyben több felnőtt magyar bajnok is starthoz állt, mint például James Wingrave, aki Agropoint Caliraval lett 2010-ben bajnok. Indult még Horváth Balázs, ő 2005-ben Chamade de Baugyal, 2007-ben Frederikel nyert. Szász Attila háromszoros bajnoknak mondhatja magát, 1999 és 2000-ben Vulkánnal, 2001-ben Királymezővel. Sós Attila pedig 1996-ban Dicsővel tudott győzni. Végül, de nem utolsó sorban Hevesy Barnabás, aki 1987-ben Alex nevű lovával, 1995-ben pedig Lendülettel lett magyar bajnok.

Pénteki eredmények:

Pénteken reggel az első versenyszámot (115 cm) az ifik között ifj. Lázár Zoltán Afroditével hibátlan lovaglással, és a legjobb idővel nyerte meg. Második lett Hamaidi Amina, a harmadik helyen Tóth Márk végzett. A 6-7 éves lovak versenyét Técsy Attila nyerte Adél nevű lovával, Varga Balázs és Cser Attila előtt. A Gold Tour (140 cm) versenyszámban szintén Técsy Attila győzött másik lovával, Peronnal. Peron egyébként a legeredményesebb ló volt a téli fedeles idényben, most is hibátlanul és nagyon gyorsan teljesítette a pályát. Második lett Cser Attila, a harmadik pedig Koza Lukas Lengyelországból.

Szombati eredmények:

Szombaton az ifiknél (115 cm) Bencsik Laura végzett az élen, egy hajszállal sikerült ifj. Lázár Zoltánt (Bellina) megelőznie, a harmadik pedig Csonka Zsófia lett. A Silver Tour (130 cm) számot, az idén először induló James Wingrave nyerte Agropoint Cartával, mögötte Piroska Zoltán és ifj. Szabó Gábor volt a további sorrend. A Gold Tour (140 cm) számot szombaton nem sikerült újra meg nyernie Técsy Attilának és Peronnak, nekik meg kellet elégedniük a második helyezéssel. Ebben a versenyszámban szombaton Tóth László győzedelmeskedett Masnival, a harmadik hely ismét a lengyel lovas, Koza Lukasé lett.

Vasárnapi eredmények:

Vasárnap az ifik már 120 cm-en versenyeztek, amelyen Csákányi Dorottya győzött Démonnal, ifj. Lázár Zoltán Afroditével második, a harmadik helyen pedig Farkas Virginia végzett. A Silver Tour (130 cm) versenyt Horváth Balázs nyerte PM Jollywooddal (Jaguar Mail-PM Carthina) 2004-es szürke heréltjével. Második Kormos János lett, a harmadik helyezést Kövy András szerezte meg.

A Mesterek Tornája Nagydíjon (145 cm) Kovács Kaarlo győzött Agropoint Cassius (Cassini-Karola) nevű 2001-es sárga heréltjével. Kovács Kaarlo, és Agropoint Cassius páros idén először tudott győzni, és most nem kisebb versenyt nyertek meg, mint a Mesterek Tornáját.

Következő versenyek: Április 2-án Üllőn a Dóra Kupát rendezik meg, Budapesten pedig a Tattersallban április 9-10-én B kategóriás versenyt rendeznek.

Szerző: Tóth István, LovasPlaza.hu (2011.03.28.)

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés