keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


A hetényegyházi díjugrató fiatal lovakat és lovasokat nevel

Az elmúlt évtized egyik legeredményesebb magyar díjugratója, Hugyecz Mariann nagy reményekkel indult a tavaly őszi Lovas Világjátékon Kentuckyban. A második versenyszámban azonban lesett lováról, amelyet ezután el is adott Amerikában. S ezzel egy szakasz lezárult pályafutásában.Hugyecz Mariann és Cash

Hogyan élte meg, hogy pályafutása egyik legfontosabb vizsgáján megbukott?

Hugyecz Mariann: Nehezen, nagyon nehezen. Mert az előzmények nagyon biztatóak voltak.
Lovam, Cash felkészülését ezúttal sérülések nem zavarták. Jó eredményeket értünk el a felvezető versenyeken, tehát minden rendben volt.
Aztán a második számban, a vizesárok után lovam felgyorsult, elragadta a hév, s én nem tudtam irányítani. Ezért egy forduló után leestem róla.

Miért nem tudta felvenni a lovát?

Hugyecz Mariann: Azóta már sokszor visszanéztem ezt a fájdalmas esetet, de utólag is úgy ítélem meg, hogy egy technikai hiba történt. A lovamat nem hibáztatom, Cash túl erős lett, és én nem tudtam megfogni. A női lovasoknál ilyen előfordul.

Emiatt adta el Cash-t a világjátékok után?

Hugyecz Mariann: Nem, nem haragudtam rá. Kaptam viszont egy olyan árajánlatot, amelyre nem lehetett nemet mondani. Egy gazdag amerikainak megtetszett, és megvette tizenkilenc éves lányának.

Elárulja, hány dollár volt az ajánlata?

Hugyecz Mariann: Nem.

Csak nem államtitok?

Hugyecz Mariann: Nem, hanem üzleti titok, amiről nem szeretnék beszélni. Cash tizenöt éves, tehát abban korban van, amikor még jó áron el lehetett adni.

Hogyan és mire készül a legjobb lova nélkül?

Hugyecz Mariann: Tízévi folyamatos versenyzés után ebben az évben kicsit szeretnék lazítani. Ősz óta több lovamat eladtam, így most fiatalabbakkal foglakozom, amelyeknek idő kell ahhoz, hogy elérjék a nemzetközi szintet. Emellett pedig fiatal lovasokkal is elkezdtem foglakozni, már két tanítványom van.

Nem túl korai huszonhét évesen visszavonulnia?

Hugyecz Mariann: Szó sincs visszavonulásról. Csak felnőttem, és az álmaimat megpróbálom a realitáshoz igazítani. Úgy is mondhatnám, az álmodozások kora lejárt: a családom nagyon sok pénzt áldozott a versenyzésemre, ezért most a lovak eladásból valamit visszakaptunk.
Nem titok, szeretnék családot alapítani, azt pedig el is kell majd tartani. Ezért aztán lovakat fogok kiképezni eladásra.

Akkor olimpiai részvételről már nem is álmodozik?

Hugyecz Mariann: Most nem. Ha viszont újra lesz egy nemzetközi szintű lovam, akkor ismét megpróbálom, mert lovagolni csodálatos, versenyezni fantasztikus érzés, amelyről nem szeretnék lemondani.

2011.01.26, Salánki Miklós

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés