keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

AraAppaloosa
AraAppaloosa

ÖSSZEFOGLALÁS
Az AraAppaloosa egy finomított változata az Appaloosa-nak. Valami miatt igény volt a hasonló régi eredethez, a nyilvántartás engedélyezte az Appaloosa keresztezését a fajtatiszta Arab lóval. A mai AraAppaloosa a legjobb példa az Appaloosa fajtára az alapító ugyanis a korai Amerikai Indián törzs.

FIZIKAI (TESTI) LEÍRÁS
Az AraAppaloosa-tól a közismert színt várták: az Appaloosa bázikus színpalettája. Magassága 14-15 marok között van. Az Arab ló volt az általános kialakító: finom fej, életerő és elegancia.

EREDET
Az AraAppaloosa és a Foundation Breeder's International valamilyen módon nyúlványa az Appaloosa Horse Club-nak melyet 1938-ban alapítottak. Az AAFBI kialakította azoknak a fajtáknak a megerősítését amely Appaloosa és Arab vérvonalat tartalmaztak. Mindkét fajta ősi eredetre mutat Kisázsiából.

ÉRDEKESSÉG
A foltos lovak régi típusú lovak az egész világon. Az AraAppaloosa Registry finomított a fajtán.

Ilyen a Pintabian, az AraApaloosa, mely magas minőségű Appaloosa, ez keresztezve Arab vérrel. Tiszteletet parancsoló fajta.

HATÁSOK
1. Arab 2. Appaloosa

Fordította: Jenna2

További képek a fajtáról:

 

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés