keresés a lovardák között


JAG DE BELLOUET a  francia „kannibál” felfalta Európát

A gyönyörű küllemű Jag, annak ellenére, hogy értékes pontokat vesztett azzal, hogy dopping vétsége miatt törölték az Elitloppon elért győzelmét, magabiztosan nyerte az Európai Körversenyt, ahol kontinensünk legjobb klasszisai vettek részt.A körverseny február 12-én kezdődött Párizsban. Jag csodálatos formában lépett a pályára. Triplázott a Prix de Cournielben és duplázott a Prix d’ Amerique-ben, (igaz ebből végül ismét szimpla lett, mert dopping vétség miatt elvették tőle ezt a győzemet), ki állhatott volna neki ellent. Pedig a legnagyobb ellenfelei itt voltak, Gigant Neo, Kazire De Guez és a többiek. De Jag mint, mindig legyőzhetetlen volt…
… a start után vérre menő harc alakult ki a vezető pozícióért, hiszen, aki a 15 fős mezőnyben megszerzi, annak már félig nyert helyzete van. Gigant Neo, Késaco Phédo, Lazio du Bourg és Jag de Bellouet harcoltak a jobb pozíciórét. Az első 600 métert 1’07’3-ban tették meg, de ez az idő sem volt elég ahhoz, hogy eldőljön a harc. Végül Jagnak maradt a vezető ló melletti pozíció.

A kezdő tempóból azért eléggé visszavettek, és már csak a befutóra gyűjtögették az erejüket a nagyágyuk. Jag könnyedén újított a célegyenesben és verte vissza legnagyobb ellenfele Kazire de Guez támadását is, (akinek a támadása az Amerikai Nagydíjban ugrásba torkollott). Mivel Jag ismét tört kifelé egy picit, így Gigant Neo szerezte meg a második díjat, aki a falon zavartalanul finiselhetett. Kazire de Guez lett a harmadik.

A második forduló szintén Franciaországban lett megrendezve, csak más pályán.  Cagnes – Sur –Mer-ben végül nem lépett Jag pályára, talán a rövidtáv miatt. Itt Kazire de Guez győzedelmeskedett, aki így átvette 7 pontjával a vezetést Jag de Bellouettel szemben.
A következő helyszín Helsinki, itt Hot Shot Knick a svédek egyik legjobbja volt a győztes, az amerikai Justice Hall és a francia Kool du Caux felett győzedelmeskedett.

 

Május 7-én Nápolyban eddig nem látott klasszisok is pályára léptek. A több futásos versenyben Malabar Circle As volt a legjobb. A német Lets Go és Ludo de Castell ért mögötte célba a döntő futamban.
Oslóba már Jag legnagyobb ellenfele Mara Bourbon is pályára lépett. Mara nem szégyenlősködött az idegen pályán, 2100 méterre magabiztosan hagyta maga mögött Kool du Caux-ot és Hot Shot Knick-et is. Steinlager a verseny tavalyi győztese csak hatodik lett. Kool du Caux értékes helyezéseivel 8 pontot gyűjtött, ezzel átvette a vezetés Kazire-től. Jag csak a harmadik helyet foglalta el ekkor, több lóval osztozkodva.

 És jött az Elitloppet, amire újra egész Európa odafigyelt. Már csak a nagy cirkusz miatt is, ami körbevette. Ugyanis az utolsó percekig kérdéses volt Jag ott léte a solvallai pályán. Végül a svédek megadták Jagnak, ami jár, külön gép, kedvező startszám az előfutamban. Az eredmény nem is maradt el, Jag ismét jött, látott és győzött, majd lebukott. Európa második legnagyobb díjazású versenyét is elvették tőle. Ezúttal nem tudták a vitamin gyártó cégre fogni a tiltott fájdalom és gyulladáscsökkentő használatát. Jagtól elvették a díjat, a pontokat és a 1.09.4-es rekordot is, ahogyan Lets Go-tól is. Így a svédek Conny Nobell által megtarthatták a kupájukat. A helyezettek Thai Tanic és Hot Shot Knick. A tavalyi győztes Steinlager negyedik lett.
Így végül Jag lecsúszott a dobogóról. Mara a hetedik fordulóban június 11-n újra ellenállhatatlan volt. A kopenhágai díj elhódításával átvette a vezetés a Körversenyben.

 

Jag viszont megrázta magát. És a hitetlenkedőknek bebizonyította tiltott szerek nélkül is ő a legjobb. A nyolcadik fordulóban június 17-én  jöhetett az Elitlopett nyerő Conny Nobell és a többiek. 1.11.1-ben 2100 méterre könnyedén nyerte a versenyt, szinte letávolozta az elit mezőnyt a Kymi Grand Prix-ben.
Svédországban július 25-én nem csak a körverseny újabb fordulója volt a Hugo Abegrs Memorial, hanem a világ kupa egyik része is. Itt Citation győzött.

Jag ismét útra kelt, Belgiumban majdnem győzött, de honfi társa L’Amiral Mauzun jobb volt nála, de az itt szerzett három pont elég volt ahhoz, hogy újra a dobogó legfelső fokára lépjen.
Jag itt be is fejezte az idényt, hogy kipihenten, frissen készülhessen újra a Prix’d Amerique-ra.
Christopher Galliernek be is vált az elképzelése, mert Jagra már nem volt veszélyes senki, bár L’Amiral eléggé belehúzott a végére, mert az utolsó előtti fordulóban Hollandiában újra győzött. De nézzük a fennmaradó három fordulóban kik voltak a legjobban. Olaszországban, a heat versenyben Smashing Victory,  majd Red Chili Pirat győzött az Aby Stora díjban szeptemberben. Az utolsó forduló helyszíne Olaszország, Milánó. Itt Express Road győzte le Giant Diablot nagy küzdelemben.

A 14 részből álló Európai Körversenyt végül a franciák sztárja, Jag de Bellouet nyerte. A francia szörnyeteg még pihen, de nem sokára újra színre kell lépnie, és halálra rémisztenie a többieket, hogy ismét övé legyen a tél legnagyobb díjainak a trófeája.

Hajdu Bíborka

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés