Beteg gyerekekhez látogatott a miniló

Egy ici-pici mini csikó csalt mosolyt egy gyerekkórház kis betegeinek arcára New Yorkban.

Fotó: Facebook

Honor, a 10 hónapos és mindössze 81 cm magas mini csikó a Gentle Carousel Miniature Therapy Horses mini méneséből érkezett a Kravis Gyermekkórházba. Végigsétált a folyosókon, bekukkantott a közös helyiségekbe, és még a kórházi televízióban is megjelent, hogy azok is láthassák, akik nem találkozhatnak vele személyesen.

A kórház orvosai szerint az ilyen látogatások azért rendkívül hasznosak, mert elvonják a gyerekek figyelmét a betegségükről. Mint mondják, ezeknek a gyerekeknek pont erre van szüksége, hiszen a gyógyszer nem elég a gyógyuláshoz.

A Gentle Carousel Miniature Therapy Horses lovai évente 45.000 gyereket és felnőttet látogatnak meg különböző kórházakban, hospice intézményekben, de olyan családokhoz is ellátogatnak, akik valamilyen súlyos traumán mentek át. De ezek az aprócska lovak a természeti katasztrófák, vagy erőszakos cselekmények traumáit is segítenek feldolgozni nem csak a gyerekeknek, de felnőtteknek is.

Fotó: Facebook

Mivel a lovak csordaállatok, megérzik, mire van szüksége a másiknak, milyen hangulatban van – mondja Jorge Garcia-Bengochea, a Gentle Carousel Miniature Therapy Horses egyik alapítója. És az embereket is nagyon hasonlóan kezelik: ráhangolódnak az érzéseikre. Mint mondta, tapasztalataik szerint a gyerekek különösen hamar nyitnak az aprócska lovak felé és gyakran olyasmit is elmondanak nekik, amiket a felnőtteknek nem.

2016.03.21. Forrás: DailyMail

Hozzászólások