Wiss Shadow árnyékként suhant át az ügetőn

A hazánkban először futó Wiss Shadow az utolsó 50 méteren vette át a vezetést Németh Viktóriával, és magabiztosan nyerte a Bródy János Emlékversenyt Spartakus Ans és Varga Sándor, valamint Milliondollar Lux és Csordás Emil előtt.

Wiss Shadow és hajtója, Németh Viktória.

Összefoglaló a 2016. március 19-i ügető futamokról:

1. futam – Detektor Hendikep:

A két istállótárs, Mambo Girl és Reine Fille kezdtek a leggyorsabban, Jubilee Hut pedig az első kanyarban hibázott és kiesett a versenyből. Majd Old Shatterhand ügetett fel Mambo Girl mögé a túlsó oldalon és Silver Lady is feljebb zárkózott. Mambo Girl start-cél győzelemmel nyerte a futamot, Old Shatterhand végzett a második helyen, harmadiknak pedig megérkezett Ruby Reeves. Silver Lady a cél előtt nem sokkal, Machetta pedig a befutó elején galoppozott, így kizárták őket.

Befutási sorrend: Mambo Girl (6) – Old Shatterhand (3) – Ruby Reeves (7)
Győztes idő: 18,9

2. futam – Ali Díj I. rész:

Üvegtigris kezdett hibával és kiesett a versenyből. Tell Vilma és Sütike voltak a leggyorsabbak a startnál, hozzájuk a tribün előtt Up All Night csatlakozott, Timiko és Unique Noble alkották még az élmezőnyt. A befutóban Up All Night elügetett Sütike mellett és megnyerte a futamot, a helyezéseken pedig Ügyeske és Timiko osztoztak. Útonálló, Unreal Boss és Theodor is hibával futottak.

Befutási sorrend: Up All Night (13) – Ügyeske (2) – Timiko (6)
Győztes idő: 22,9

Up All Night a befutóban élesítette rakétáit.

3. futam – Óceán Díj:

Suzy kilőtt a startnál és az élre állt, Temass és Shark WF tartották vele a lépést. Temass a második kanyar előtt végül átvette a vezetést, Suzy mellé felügetett Shark WF is. A vezető trió mögött Tündérrózsa hozta a többieket. Az utolsó 600 méteren Sunny kezdte meg a zárkózást hátulról, míg Temass folyamatosan növelte előnyét és magabiztosan nyerte a futamot. Istállótársa, Sunny érkezett mögé másodiknak, Suzy pedig megőrizte a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Temass (6) – Sunny (10) – Suzy (7)
Győztes idő: 18,2

4. futam – Ali Díj II. rész:

Zavarosan alakult a verseny első szakasza, többen is hibáztak a start után. Útszéli, Tesco Magic és Usain lettek diszkvalifikálva ekkor, majd a második kanyarban Ultimate Force, utána pedig Utolsó esély. Unique Boy a tribün előtti egyenesben átvette a vezetést, mögötte Tökéletes, Tidal Wave és Utolsó mohikán ügettek. Az utolsó kanyar előtt Tidal Wave került a második helyre Unique Boy mögé és ez a sorrend maradt a célban is, majd Tökéletes és a lépésről-lépésre közeledő Utolsó mohikán következtek.

Befutási sorrend: Unique Boy (14) – Tidal Wave (8) – Tökéletes (3)
Győztes idő: 19,2

A kaotikusra sikeredett futam győztese, Unique Boy.

5. futam – Csapodár díj:

Kezdetben Rangos Meteor vezetett, mögötte Trencsén, Topáz Lady, Tiko Time és Tartozó ügettek. A tribün előtti egyenesben Rangos Meteor mellett megjelent Red Bull, a túlsó oldalon pedig Topáz Lady és Tiko Time lendültek támadásba. A befutóra Red Bull hozta a mezőnyt, őt Topáz Lady és Tiko Time támadták és mindketten meg is előzték. Szilvás a befutóban hibázott.

A Versenyintézőség hivatalból óvást emelt az 1-es számú ló hajtója, Varga Sándor ellen, túlzott ostorhasználat általi jogtalan előnyszerzés címén és élt a hátrahelyezés jogával, így a 4-es számú lovat elsőnek, az 1-es számút pedig másodiknak helyezte.

Befutási sorrend: Tiko Time (4) – Topáz Lady (1) – Red Bull (3)
Győztes idő: 19,7

6. futam – Célzat Hendikep: 

Másodszorra sikerült az indítás, ami természetesen az élről fordulóknak sikerült a legjobban. Mire az első egyenesbe értek, Vernon Boko hátulról felügetett Ottey Boss és Utrillo d’Amour mögé a harmadik helyre. A túloldalon Sziklaszirt indult el és a befutóra fordulva már Ottey Boss mellett ügetett, majd az utolsó métereken le is hagyta és megnyerte a futamot, Olajbáró lett a harmadik.

Befutási sorrend: Sziklaszirt (4) – Ottey Boss (3) – Olajbáró (7)
Győztes idő: 19,7

Sziklaszirt és Ottey Boss csatája az utolsó métereken.

7. futam – Bródy János Emlékverseny:

Másodszorra sikerült az indítás. Alegria Dream állt a mezőny élére, mögötte Conway Boko, Spartakus Ans, Milliondollar Lux és Rionero alkották az élmezőnyt, Grumettit és Reste Premier-t diszkvalifikálták. Alegria Dream jelentős előnnyel fordult a túlsó oldalra, de mire az utolsó kanyarba értek, többen is támadást indítottak ellene. A befutóra már Spartakus Ans érkezett elsőként, azonban a hazánkban először futó Wiss Shadow az utolsó 50 méteren biztosan ment el mellette és nyerte a futamot, Milliondollar Lux végzett a harmadik helyen.

Conway Boko-t a Versenyintézőség tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta.
Lejelentették: (1) Passion Grif-et
Befutási sorrend: Wiss Shadow (11) – Spartakus Ans (2) – Milliondollar Lux (10)
Győztes idő: 15,9

8. futam – Amatőrverseny Hendikep: 

Nekifutó, Jávor Class és Pipacsos hármasa kezdett a legjobban, utóbbi a tribün előtti egyenesben gyorsított és a mezőny élére állt. Mögötte Nekifutó és Jávor Class kettőse ügetett, majd Perfect és Keeper következtek. Pipacsos a befutóban tovább gyorsított és magabiztosan nyerte a futamot, Kandidátus és Keeper lettek mögötte a helyezettek. Ronaldo hibával futott.

Lejelentették: (1) Laza
Befutási sorrend: Pipacsos (8) – Kandidátus (4) – Keeper (6)
Győztes idő: 19,2

Pipacsos magabiztosan nyerte meg futamát.

9. futam – Koppány díj: 

Off Road szokás szerint remek startot vett és az éllre állt, No Limit Angel pedig hibázott és kiesett a versenyből. Off Road mögött Zavita Meerswal, Prudy, Ripley és Nichelino Di Re sorrendben ügettek a lovak. A befutóban Prudy támadta meg a start óta vezető Off Road-ot, de megverni nem tudta, Zavita Meerswal érkezett a harmadik helyre.

A futam után a Versenyintézőség Off Road-ot tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta, így Prudy lett a nyerő, Zavita Meerswal és Ripley a helyezettek.

Lejelentették: (7) Oron Flying-ot
Befutási sorrend: Prudy (5) – Zavita Meerswal (3) – Ripley (1)
Győztes idő: 17,7

10. futam – Lila Akác Hendikep: 

Kapitány vette a legjobb startot és rögtön élre állt, Rainbow Place-t pedig diszkvalifikálták. Kapitány mögött Süni, Jackson Junior, Knock és Jonatán ügettek. A verseny felénél a vezető ló mögött kettesoszlopokba rendeződött a mezőny. Az utolsó kanyar előtt Sholty Csabi és Svéd barát is megindultak, utóbbi támadása azonban galoppba torkollott. A befutóban Süni támadta meg Kapitányt és az utolsó métereken le is gyűrte, Knock-down végzett a harmadik helyen. Spar Lady is hibával futott.

Befutási sorrend: Süni (2) – Kapitány (5) – Knock-down (10)
Győztes idő: 21,0

Süni az utolsó métereken váltotta le Kapitányt.

A következő ügető versenynap március 26-án szombaton lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2016. március 26-án szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés ingyenes!
A versenyekről közvetít a 

2016.03.21.
Forrás: kincsempark.hu,
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások