Szavak nélküli búcsú – ló és gazdája a végsőkig együtt

Sheila utolsó kérése az volt, hogy még utoljára megérinthesse szeretett lovát, Bronwent. A Wigan Királyi Kórház ápolói egy percig sem haboztak, és összehozták a nagy találkozást. Egy kerekes ágy segítségével az egészségügyi intézmény elé tolták a nagymamát, ahol kedvenc lova várt rá.

A rokonok és a kórház személyzete megszervezte, hogy a lovat a kórház parkolójába szállítsák, a haldokló, már beszélni sem tudó nőt pedig kerekes ágyon tolták a parkolóba. Kevesen állták meg könnyek nélkül a jelenetet, amikor a ló felismerte gazdáját és orrát gyengéden a nő arcához símította.

Bronwen olyan óvatosan érintette meg orrával Sheilat, mintha csak érezte volna, hogy ez az utolsó találkozásuk. A nagymama egy szűk órát töltött a családot már 25 éve szolgáló négylábúval, majd miután elbúcsúztak, csak annyit mondott, “teljesült az utolsó kívánságom, most már elmehetek”.

“Nemcsak én sírtam, hanem a nővérek is” – mondta Sheila lánya, Tina. “Nagy örömet szereztek ezzel a kórház dolgozói a rákbeteg édesanyámnak, aki nagyon szerette az állatokat. Hat lova, három kutyája, három macskája és egyéb állatai is voltak. Amikor kiderült, hogy az állapota nem fog javulni, sőt… hamarosan elveszítjük, a kórház dolgozói lehetővé tették számunkra, hogy elhozhassuk hozzá Bronwent. Nagyon hálás vagyok érte.”

 

2014.11.10.
Forrás: BBC.com
Frissítve: 2023.03.13.
Fotó: Canva

Hozzászólások