25 lovat mentett ki az égő istállóból a tinédzser lány

Hősként ünnepelték azt a 15 éves lányt, aki az égő istállóba berohanva 25 lovat mentett meg a biztos haláltól Illinoisban. A megrémült lovak ugráltak, toporogtak és rúgtak, de az adrenalinnak köszönhetően az alig 150 cm magas Madison Wallraf komolyabb sérülés nélkül vezette ki a lovakat a tűzből.

A tűz az esti órákban ütött ki, tisztázatlan okokból. A közel 2000 négyzetméteres istállót nagyon gyorsan ellepték a lángok, tűzcsap pedig nem volt a közelben. 21 tűzoltóosztag érkezett a helyszínre, de Madison addig sem vesztegette az időt.

A tüzet észrevéve azonnal reagált, tárcsázta a segélyhívót, a telefont mostohaapjának adta, akinek a tiltakozását figyelmen kívül hagyva berohant az istállóba, mert tudta, hogy saját lova, Red is bent van.

A lovakat kettesével kezdte kivezetni, később egyszerre amennyit csak tudott. Időközben mások is beszálltak a mentésbe, szomszédok és más lovasok. A tűzoltóság megállapítása szerint a sok járkálás és kapunyitogatás viszont szította a tüzet.

A kis hősnő addig mentette a lovakat, amíg csak tudta, a végén már nyakig érő füstből jött ki. A mentők egyik segítőtársával együtt füstmérgezés gyanújával szállították kórházba. Hősies küzdelmük ellenére 18 lovat még így sem sikerült kimenteni, két ló pedig elszökött, miután kijutott az istállóból.

Madison nagymamáját is letaglózta a 18 ló elveszítése, főleg a körülmények miatt. Unokája hősiességén viszont nem lepődött meg, elmondása szerint Madison egyszerűen ennyire állatszerető.

2014.10.08. Sigmond Tamás, Lovasok.hu
Frissítve: 2022.07.23.
Forrás: Pet Lovers
Fotó: Canva

Hozzászólások