Totilas győzelemmel tért vissza a négyszögbe

Matthias Alexander Rath és Totilas visszatértek a négyszögbe – ráadásul rögtön egy győzelemmel. A duót betegségek és sérülések sora két éves versenyszünetre kárhoztatta, de úgy tűnik, hogy most már megállíthatatlanok.

Totilas és Matthias Alexander Rath a négyszögben

Május 22-én a páros megnyerte a Grand Prix-t a Kappelenben (Belgium) megrendezett CDI***-versenyen, eredményük 78,68% lett.

Rath a mén kezdeti merevsége miatt nem követelte azonnal a maximumot Totilastól, hagyta a piaffokban egy kicsit előre haladni, hogy ezzel is segítsen a lónak egyensúlyban maradni.

Teljesítményük értékelése igencsak megosztotta a bírókat: a belga Geert Lemmens adta a legalacsonyabb pontszámot, mindössze 73,7%-ot, míg az orosz Irina Mcnamee majdnem 10%-al többet adott teljesítményükre, 82,9%-ot.Volt egy hibájuk a minden vágtaugrásra történő sorozatugrásváltás közepén, amikor Totilas kihagyott egy váltást; és kicsit vesztett az egyensúlyából a második vágtaperdülés végrehajtásakor, de Rath szerencsére gyorsan korrigált. A nyújtott ügetés sem sikerült tökéletesen, de összességében összhangot lehetett megfigyelni ló és lovasa között a négyszögben.

A duó most már úgy tűnik, készen áll arra, hogy kiharcolja helyét a Lovas Világjátékokra készülő német csapatban.

Matthias egy másik ménjével, Bretton Woodsszal a Szent György Díjat nyerte meg.

2014.05.23. Sebestyén Dóra, Lovasok.hu
Forrás: Horseandhound.co.uk
Fotó:  Horseandhound.co.uk,Canva
Frissítve: 2022.08.03.

Hozzászólások