Gátverseny, galopp, agárverseny és ügető az éjszakában

Kalamo, Sindy, Dejavu MS és Lardon az első “Lóverseny az éjszakában” sztárjai

Kalamo (Nagy Norbert) remek küzdelem után nyerte meg a Tavaszi Gátversenyt a sokáig vezető Pepperous (Miroslav Stancík) és Blanka (Kriskó Norbert) előtt. A történelmi Agárversenyben Sindy nagyszerű finissel utasította maga mögé Hópihe és Rally kettősét. Az ügetőn a napi főversenyt, az Eperjes Díjat a szlovén Dejavu MS (Mitja Slavic) könnyedén abszolválta, míg a Péntek Esti Szuper Sprint Díjban Lardon (Weber Zsolt) ellenállhatatlan volt.

Összefoglaló a 2015. május 8-i “Lóverseny az éjszakában” versenynap futamairól

1. futam

Az öreg Pepperous kezdett a legjobban és közepes tempót diktálva elment vezetni. Mögötte Blanka, Astraios, Kalamo és Tündértánc helyezkedett jól, de viszonylag közel látszott Springolina is. Meláni, A Little Music és Seherezádé hamar lemaradt, sőt utóbbi a túlsó oldalon kitört, így kiesett a versenyből. Pepperous továbbra is az élen galoppozott, Blanka és Astraios mögött azonban Kalamo leszakadni látszott, az ügető átjárónál legalább tíz hosszas hátrányban volt a vezető hármassal szemben. A kanyarban aztán megkezdte a zárkózást és a célegyenesben már Pepperous és Blanka mellett Kalamo küzdött az elsőségért, melyet végül utóbbi szerzett meg óriási finissel. Pepperous megőrizte második helyét, a nagyot futó Blanka lett a harmadik.

Befutási sorrend: Kalamo (3) – Pepperous (1) – Blanka (8)

2. futam

Gyakorlatilag egyszerre ugrottak ki a gépből a lovak, Zanyetta kezdett valamivel gyengébben, de gyorsan ledolgozta hátrányát. Pár száz méter megtétele után Night Sunny leszakadt és esélyét vesztette. Zanyetta állt az élre, őt Rézcsengő és Timike követte, a boly végén Donna Prima és Bárányfelhő galoppoztak. A befutóra fordulva Zanyetta mellé felment Timike és biztosan lépett meg a mezőnytől. A helyezésekért a két favorit, Donna Prima és Zanyetta csatázott, végül a leírt sorrendben értek célba.

Befutási sorrend: Timike (4) – Donna Prima (3) – Zanyetta (6)

3. futam

Joker (1) nem indult. Az agárversenyben jól kezdett mindenki, Natiry és Sindy vezetett, majd Rally állt az élre, ám utóbbi kitört, így a középen versenyző Sindy a célban biztosan végzett az élen. Hópihe közeli második lett, Rally előtt.

Befutási sorrend: Sindy (4) – Hópihe (2) – Rally (6)

4. futam

Hajtóváltozás: Open (1) – ifj. Veres László. Number One kezdett remekül és ment el vezetni, mögé a falon Andorra Gold, Ramona Vita és Polémia zárkózott, a mezőny végén Open és Jubilee Hut ügetett. Az első egyenesben Andorra Gold gyorsított a tempón és élre állt, míg Number One és Ramona Vita is hibáztak. Andorra Gold nagyon magabiztos volt és könnyen nyerte a futamot Polémi és Jubilee Hut előtt.

Befutási sorrend: Andorra Gold (3) – Polémia (5) – Jubilee Hut (4)
Lefutási idő: 1:19,0

5. futam

Plinioz és Dejavu MS voltak a leggyorsabbak, mögöttük Oldtimer Diamant, valamint Racing Athlete és Atalante Reyjac kettőse ügetett. Off Road nehezen kapott lábra, az első kanyarban el is ugrotta magát. Eközben Dejavu MS az élre állt és végig kontroll alatt tartva a versenyt, magabiztos sikert aratott, kitűnő időt ügetve. Oldtimer Diamant végig a frontban helyezkedve közeli második lett, megelőzve a jól hajrázó Racing Athlete-t.

Befutási sorrend: Dejavu MS (5) – Oldtimer Diamant (3) – Racing Athlete (1)
Lefutási idő: 1:16,8

6. futam

  • Első előfutam: Opál lány kezdett sokkal jobban és az extra rövidtávon a célig növelte előnyét O-Livia-val szemben és biztosan győzött, így bejutott a döntőbe.
    Befutási sorrend: Opál lány (2) – O-Livia (1)
  • Második előfutam: Lardon őrült tempóban kezdett, az első pár méteren még tartotta vele a lépést N. Lady, azonban túl sok esélye nem volt a villámléptű Lardon ellen, aki így a döntőben megmérkőzhet Opál lánnyal.
    Befutási sorrend: Lardon (4) – N. Lady (3)
  • Bronzfutam: N. Lady már a startnál eldöntötte a harmadik hely sorsát, biztosan utasította maga mögé ellenfelét.
    Befutási sorrend: N. Lady (3) – O-Livia (1)
  • Döntő: Lardon rettenetesen erős volt, és könnyedén nyerte meg az első Péntek Esti Szuper Sprint Díjat.

Befutási sorrend: Lardon (4) – Opál lány (2)

A következő “Lóverseny az éjszakában” versenynap május 22-én pénteken lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. május 22-én pénteken 18:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

2015.05.11. Forrás: Kincsem Park
F
otók: Kincsem Park Facebook oldala és Maróti Edit

 

Hozzászólások