Sárközi Csaba magasan nyerte a luhmühleni military-t

Május első hétvégéjén két nemzetközi versenyen indultak hazai militarysok: az osztrák Bécsújhelyen, valamint a FEI Classics™ sorozat egyik állomásán a németországi Luhmühlenben. Az utóbbi helyszínen Sárközi Csaba és PK Halle Berry hetven indulót utasított maga mögé, köztük olimpiai bajnok lovasokat is.

Sárközi Csaba és PK Halle Berry egy 2014-es nemzetközi versenyen

A 2011-es FEI Lovastusa Európa-bajnokság helyszínéül szolgáló Luhmühlenben a CIC*-os kategóriában Sárközi Csaba (Várkapitány LTE) és PK Halle Berry 75,93%-os díjlovaglás után az élre állt, majd a díjugratást és a terepversenyt is hibátlanul teljesíttette. 36,1 hibaponttal az első helyet szerezték meg a hetven fős mezőnyben, ahol többek között két olimpiai bajnok német lovas, Andreas Dibowski és Peter Thomsen is indult.

A helyezettek között volt még Sárközi Csaba másik lovával, Gräfin Lunával a 10. helyen, míg Tóth Imre Zypresse 8-cal a 11. helyen. Tóth Imre másik lovával, It’ Zibitzivel a terepverseny előtt visszalépett.

Bécsújhelyen hét magyar lovas indult tíz lóval a verseny két nemzetközi versenyszámában (CIC*/**) és „L” kategóriájában.

CIC**-on Pintér Vanda (Magyar Póni Klub Szövetség) és Gidrán Sovánka 61,66%-os díjlovaglás után akadályhiba nélkül, kis késéssel (4,4 hp) teljesítette a terepet, a vasárnapi díjugratást 6 hibaponttal zárták, így 67,9 hibaponttal 10. helyen végeztek a 33 fős mezőnyben. Szabó Orsolya (Somogyjádi Szabadidő SE) és Zizi St. John’s 83,30 hibaponttal a 19., Porcsa Lőrinc (MPKSz) Ortruddal 86,0 hibaponttal a 21. helyen zárt. Porcsa Lőrinc másik lovával, Pop Cornnal 93,1 hibaponttal a 23. helyen zárt. A kategóriában indult még Egyed László (Kanizsa Lovasklub) és Viking, a páros 109,1 hibaponttal a 28. helyet szerezte meg.

CIC*-on Bakonyi Noémi (Szikszai Military LSE) és Disco Star, Győr Gábor (Pápai Lovas Club SE) és Szikrázó Szandi, valamint Egyed László és Andor Gidrán Noé a 32 fős mezőny második felében zárt, míg Szabó Orsolya és Nauszikaá St. John’s a díjugratás előtt visszalépett a verseny folytatásától.

„L” kategóriában Lassu Ferdinánd (MPKSz) és Etuska 132,3 hibaponttal a 30. helyen végzett.

Részletes eredmények:

2015.05.08. Forrás: Military.lovasszovetseg.hu
Fotó és videó: Sarkozicsaba.lapunk.hu

Hozzászólások