Weishaupt sem indul Londonban

Weishaupt sem indul Londonban

Monte Bellini megbetegedett

 

A német díjugrató válogatott nem mondható szerencsésnek: miután először Carsten-Otto Nagel önként mondott le az olimpiai startról, mert lova, Corradina egy hosszantartó fogprobléma után még nem mutatkozott elég fittnek Aachenben, Cornet Obolensky (Marco Kutscher) és Gotha (Ludger Beerbaum) sem hozta az olimpiai formáját, most Philipp Weishaupt wesztfáliai ménje, Monte Bellini is kiesett a sorból.

A tíz éves Montender apaságú mén egy lázzal járó, fertőzés okozta betegségben szenved, és pillanatnyilag egy állatorvosi klinikán kezelik. Habár lejjebb ment a láza, nem jöhet szóba, hogy starthoz álljon a héten kezdődő olimpiai játékokon Londonban. „Philipp Weishaupttal és Monte Bellinivel egy további csúcspárosról kell lemondanunk. Nagyon sajnálom Philippet, ő és a ló is nagyon jól teljesítettek az egész szezonban, és Philipp már nagyon várta az első olimpiáját” – mondta Otto Becker, a német válogatott edzője.

Weishaupt helyére most Meredith Michaels-Beerbaum és Bella Donna kerül – egy hatalmas lehetőséget adva ezzel a kilenc éves kanca számára. Tartalék lovasként pedig Thomas Voß és Carinjo utazik Londonba a német csapattal.

2012.07.24. Deák Anette Stefanie, Lovasok.hu
Forrás: St. Georg
Frissítve: 2023.04.13.
Fotó: Pixabay

Hozzászólások