Tolvajt fogott a cowboy lasszója

Amikor valaki biciklilopásra adja a fejét egy áruház parkolójában, többféle eshetőségre számíthat. De arra valószínűleg nem, hogy egy lovon érkező, lasszót pörgető cowboy húzza majd keresztbe számításait. Pedig úgy tűnik, Amerikában még ezzel is számolni kell.

Szokatlan jelenet egy oregoni Walmart parkolójában

Az oregoni Robert Borba csak egy gyors vásárlásra tért be a helyi Walmartba. Amikor épp a megvásárolt kutyatápot pakolta autójára, kiabálásra lett figyelmes: „Állítsák meg, ellopta a biciklimet!”. 

A talpraesett cowboynak nem kellett több: levezette hű lovát, Long John-t a lószállító utánfutóról, és a tolvaj üldözésére indult. A rosszfiú – név szerint Victorino Arellano-Sanchez – időközben megvált zsákmányától, mivel – mint utólag bevallotta – nem tudta kezelni a kerékpár váltóit. De futva sem jutott messzire, mert cowboyunk lasszója leterítette. 

Borba ekkor telefonon értesítette a rendőröket, akik 15 perc alatt értek a helyszínre. A rosszfiú addig egy fába kapaszkodva próbált szabadulni a lábára szorult huroktól, de mivel üldözője folyamatosan kifeszítve tartotta a kötelet, a tolvajnak esélye sem volt a menekülésre.

„Majdnem minden nap használom a kötelet, úgy gondoltam, hogy ha a szarvasmarháknál bejött, akkor most is sikerülni fog és el tudom vele kapni a rablót” – nyilatkozta a férfi és hozzátette: azért ült lóra, mert nem valami jó futó, és nem akarta, hogy emiatt tudjon meglógni a tolvaj.

A történtek azonban nem zökkentették ki a talpraesett cowboyt nyugalmából. „Visszakaphatnám a kötelet? Mennem kell” – csak ennyit mondott a tolvaj letartóztatása után az egyik rendőrtiszt szerint.

Egy halálosan nyugodt páros: Robert Borba és lova, Long John

Egy hírportál így rekonstruálta az eseményeket:

2016.06.13. Origo, HVG, Oregonlive.com

Hozzászólások