A magyar díjugrató ifjúság nem lopja a napot

Büszkék lehetünk a fiatal magyar díjugratókra, a válogatott tagjai ugyanis sorra szerzik a jobbnál-jobb helyezéseket a rangos külföldi versenyeken.

Alasztics Aliz, a magyar gyermek díjugrató válogatott tagja egy hónap alatt három különböző CSIO Nagydíjban állhatott dobogóra.

Horváth Gábor tanítványa Ausztriában és Lengyelországban harmadik lett, majd múlt hétvégén második helyezést ért el a tizenöt éves Charnevállal az Európa-bajnokság főpróbáján az észak-németországi Hagenben. A hetvenegy indulós Nagydíjban tizennyolc lovas tudott hibátlanul lovagolni és Aliznál csak az Európa- és olimpiai bajnok, Peter Charles lánya, Sienna Charles volt gyorsabb Chaitanya 2 nevű lovával.

Hagenben Európa meghatározó országainak részvételével zajlott a Nemzetek Díja, és végül brit győzelem született, de ifj. Kövy András szövetségi kapitány csapata nagyszerűen helytállt

Alasztics Aliz Charnevállal, Bognár Dóra Rádiháza Bohókással és Tóth Ninetta Planktonnal 4-4 hibaponttal teljesítettek, míg a csapat egyetlen fiú tagja, Horváth Márkó Rádiháza Csicsergőssel hibátlanul lovagolt. Bujtor Roland tanítványa bekerült a korosztály Nagydíjába, ahol egy verőhibával az összevetésben a helyezettek között zárt.

Az ifjúsági csapatversenyt is Nagy-Britannia nyerte. A magyar együttes a középmezőnyben végzett, holtversenyben Németországgal. Válogatottunk legjobbja, Hollé Sára Clintussal egy hibaponttal, Weinhardt Virág Queenievel öt hibaponttal, Jármy Vince Niagarával kilenc hibaponttal zárt, Szuhai Péter pedig Zaferáhval tizenkét hibapontot szerzett.

Az ifjúsági Nagydíj pályáján a magyar válogatott legjobb teljesítményét a Jármy Vince – Niagara páros hozta öt hibaponttal.

2016.06.14. Forrás: Díjugrató Szakág

Hozzászólások