Futómezőnnyel kocogott a shetland póni

A résztvevők legnagyobb meglepetésére egy póni csatlakozott egy angliai futóverseny mezőnyéhez.

Képünk illusztráció

Szokatlan résztvevő csatlakozott a Trafford 10k verseny mezőnyéhez: Mildred, a 13 éves shetland póni mintegy két kilométert kocogott a versenyzőkkel, de a szervezők a cél előtt úgy egy kilométerrel nyakon csípték és kiállították a mezőnyből a sportos patást.

"Megelőzött és lehagyott egy póni. Valószínűleg ez volt a legszürreálisabb dolog, ami történt velem a verseny alatt" – írta az egyik résztvevő a verseny közösségi oldalán.

Mildred a legelőről lépett meg, amikor a mezőny a kerítése előtt haladt el és boldogan csatlakozott a futókhoz – minden bizonnyal jó mókának tűnhetett ez a minden lében kanál póninak. Gazdája elmondása szerint Mildrednek különös érzéke van hozzá, hogy mindig ott legyen, ahol nem kellene – bár a mostanihoz hasonló szökési kísérlete még nem volt.

Mildred gazdáját végül a szomszéd értesítette telefonon, aki minden bizonnyal meglepődve nézte, ahogy a póni elkocog. A gazdi azonnal autóba pattant volna, hogy a szökevény után eredjen, de a szervezők nem engedték a futók útvonalára és a versenyt sem állíthatták le. A kotnyeles pónit végül két kilométerrel arrébb fogták meg.

Mildred szerencsére még így sem okozott akkora galibát, mint az a kollégája, aki 2016 januárjában a Gloucestershire Repülőtéren okozott kisebb fennakadást.

2017.03.14. Forrás: Manchester Evening News

Hozzászólások